11:06 10.11.2017

Smart Energy повідомляє про обшуки в п'ятницю

2 хв читати

Обшуки відбуваються в п'ятницю в офісах компанії Smart Energy та квартирах її менеджерів, повідомив прес-секретар "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько.

"Що робить зазвичай наша влада, коли розпочинається опалювальний сезон?.. Починає "кошмарити" газодобувні компанії. У нас в офісах Smart Energy та у квартирах менеджерів по всій Україні відбувається обшук", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, такі дії правоохоронців блокують господарську діяльність компанії.

Є.Загорулько уточнив, що обшуки є продовженням справи про так звану фіктивність Smart Energy - однієї з найбільших приватних газодобувних компаній України.

Прес-секретар "Смарт-Холдингу" додав, що такі дії суперечать нещодавнім заявам керівників держави, що "маски-шоу" більше не приходитимуть на бізнес.

Він також додав, що одна з компаній Smart Energy - "Укргазвидобуток" - врізана в газове кільце Харкова, тому блокування її господарської діяльності може призвести до зупинення видобутку та передачі газу, зниження тиску в системі та паралізувати опалювальний сезон у місті.

Наприкінці вересня Smart Energy повідомила про тиск на неї з боку Державної фіскальної служби, яка вбачає ознаки фіктивності у компаній групи. Smart Energy заявила, що всі компанії групи працюють із повним дотриманням законодавства та прозоро.

Як повідомлялося, "Смарт Енерджі" - керуюча компанія у складі групи "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів і альтернативної енергетики.

До нафтогазового напряму холдингу входить британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum, а також газдобувні компанії ПрАТ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Пром-Енерго Продукт".

Група компаній Smart Energy за січень-червень 2017 року збільшила добове виробництво вуглеводнів на 20% (на 806 барелів нафтового еквіваленту, boe) - до 4,769 тис. boe. Компанії групи за шість місяців поточного року добули 102,7 млн куб. м газу і 7,7 тис. тонн конденсату, а також виробили 1,8 тис. тонн скрапленого газу марки пропан-бутан автомобільний.

Окрім того, 5 жовтня було затримано директора ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова. Йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконний видобуток) і ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА