09:00 10.11.2017

Військовослужбовці ЗСУ у складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО

2 хв читати
Військовослужбовці ЗСУ у складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО

Військовослужбовці Збройних сил України в складі ЛитПолУкрбригу пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО і провели практичне випробування сумісності радіостанцій трьох країн під час навчання "Кленова арка - 2017" в Польщі, повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.
"Військовослужбовці Збройних сил Республіки Польща, Литовської Республіки та України за сприяння канадських наставників пройшли тренування з ведення радіообміну за стандартами НАТО і провели практичне випробування сумісності радіостанцій трьох країн під час навчання "Кленова арка - 2017", в Польщі", - йдеться на офіційному сайті Міноборони в четвер.
Зокрема, за словами майора Мирослава Беднаша, начальника відділення зв'язку S-6 ЛитПолУкрбригу, тренування були зорієнтовані на створення мережі радіозв'язку між командуванням бригади і штабами підпорядкованих підрозділів.
"Ми провели теоретичне заняття з особовим складом підрозділів зв'язку про порядок ведення радіообміну за стандартами НАТО і перевірили можливість спільної роботи радіостанцій трьох країн" - відзначив капітан Роман Сельвестр, офіцер відділення зв'язку S-6 ЛитПолУкрбригу.
У Міноборони наголосили, що під час навчань "Кленова арка - 2017" одночасно функціонують три мережі: комп'ютерна, телефонна і мережу радіозв'язку. "В один з навчальних днів планується відключення провідної мережі зв'язку для перевірки виключно радіозв'язку між командомом ЛитПолУкрбригу та підпорядкованими підрозділами. Таким чином, передача рапортів, наказів і розпоряджень буде здійснюватися засобами радіозв'язку", додали у відомстві.
Як повідомлялося, в Польщі понад 460 українських військовослужбовців брали участь в багатонаціональних командно-штабних навчаннях "Кленова Арка - 2017".
У 2017 році навчання організовані під загальним керівництвом командування Литовсько-польсько-української бригади ім.Велікого гетьмана Костянтина Острозького за наставництва канадських інструкторів.
Також окрім національного персоналу командування ЛітПолУкрбрігу, ЗСУ під час нинішньої "Кленової арки" представляють військовослужбовці 80 і 95 окремих десантно-штурмових бригад, командування високомобільних десантних військ ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА