21:50 01.11.2017

Суд обрав запобіжний захід синові Авакова у вигляді особистого зобов'язання

2 хв читати
Суд обрав запобіжний захід синові Авакова у вигляді особистого зобов'язання

Солом'янський районний суд міста Києва обрав фігуранту "справи рюкзаків" - синові глави МВС Арсена Авакова Олександру запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення виніс суддя Солом'янського райсуду Києва Віталій Українець в середу.
"Вимогу сторони обвинувачення задовольнити частково. Обрати запобіжний захід Олександру Авакова ... у вигляді особистого зобов'язання. Він повинен з` являтися на вимогу слідчих і повідомляти про свої переміщення", - сказав суддя, зачитуючи постанову.
В ході засідання в середу було заслухано характеристики на А.Авакова від командирів полку "Київ 1", позиція сторони обвинувачення.
Зокрема, прокурори клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту на 60 днів з можливістю звільнення під заставу в розмірі 5 млн грн. За їх словами, підсудний також може впливати на свідків, а також, з урахуванням матеріального стану, може покинути межі України.
Представники сторони обвинувачення також відзначили, що проведення слідчих дій по "справі рюкзаків" перешкоджали "десятки осіб спортивної статури і співробітників Нацполіціі".
Як повідомлялося, двом особам, затриманим 31 жовтня в рамках розслідування так званої "справи рюкзаків МВС", в той же день повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Йдеться про колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботара і сина глави МВС Арсена Авакова Олександра.
Пізніше детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру у вчиненні злочину третього затриманого. Раніше народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенко") Сергій Лещенко, посилаючись на власні джерела, повідомив, що в Харкові затримали керівника IT-компанії Turboseo Володимира Литвина, керуючого також фірмою, яка за результатами тендеру повинна була пошити партію рюкзаків для МВС.
1 листопада детективи НАБУ і прокурори САП проводять обшуки за місцем реєстрації та проживання ряду посадових осіб Національної поліції в Києві та Київській області в рамках розслідування цієї справи.
Ці та інші розшукові слідчі дії проводяться з метою з'ясування обставин, виявлених раніше детективами НАБУ в ході розслідування кримінального провадження щодо розтрати понад 14 млн грн при закупівлі рюкзаків для потреб МВС України в кінці 2014 - початку 2015 років. Детективи з'ясовують обставини, пов'язані з підробкою складських документів по поставленим рюкзаків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА