07:57 20.10.2017

Реставрація Невицького замку під Ужгородом почнеться в 2018 році

1 хв читати
Реставрація Невицького замку під Ужгородом почнеться в 2018 році

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль анонсує початок реставраційних робіт у Невицькому замку під Ужгородом на наступний, 2018 рік.
"З наступного року починаємо реставраційні роботи в Невицькому замку поблизу Ужгорода. Це одна з найвідоміших фортець Закарпаття, будівництво якої розпочали приблизно в ХІІ столітті", - написав Г.Москаль на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
За його словами, зараз "унікальна споруда, яка століттями стримувала армії різних завойовників", знаходиться в напівзруйнованому стані.
"Ми вже практично підготували проектно-кошторисну документацію на реставрацію дерев'яного даху (який може обвалитися в будь-який момент) над однією з веж і проведення консерваційних робіт. Приблизна вартість - 4,6 млн грн, джерело фінансування - Держфонд регіонального розвитку та обласного бюджету Закарпаття" , - розповів глава обладміністрації.
Г.Москаль зазначив, що Невицький замок є одним з найпопулярніших туристичних об'єктів Закарпаття, який щорічно відвідує величезна кількість людей, і після реставрації потік туристів тільки збільшиться.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА