17:36 09.10.2017

Українських прикордонників могли захопити силою

2 хв читати
Українських прикордонників могли захопити силою

Затримання російською стороною двох українських прикордонників Сумського загону могло бути здійснено силоміць, є оперативна інформація, що проти них у РФ вже відбувся суд, заявляє помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"За оперативною інформацією, у РФ проти українських прикордонників вже відбувся суд. При цьому розгляд відбувся за двома статтями: щодо незаконного перетину кордону і злісної непокори співробітникам правоохоронного органу. Рішення суду - утримання два місяці під вартою. Ці обставини наштовхують на думку про те, що наших військовослужбовців захопили силою, а той факт, що до них кілька днів тому не пустили українського консула, лише це підтверджує", - написав О.Слободян на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок за підсумками зустрічі.

Він зазначив, що на офіцерів, швидше за все, чиниться психологічний тиск. "Не виключено, що у них на тілі є видимі ознаки фізичної боротьби на кордоні", - зазначив помічник голови Держприкордонслужби.

"Ще один доказ на користь цієї версії - під час огляду лінії кордону, в місці ймовірної" зустрічі "наших прикордонників були виявлені сліди розташування двох груп які, швидше за все, і захоплювали наших офіцерів", - додав О.Слободян.

Як повідомлялося, 3 жовтня двоє співробітників Держприкордонслужби України зникли в Сумській області неподалік від кордону з РФ. Пізніше РФ офіційно підтвердила затримання двох українських прикордонників. Український консул отримав відмову в розмові з затриманими з поясненнями, що ще не встановлені їхні особи. Пізніше російська сторона погодилася на прикордонно-представницьку зустріч з приводу долі затриманих прикордонників, але лише вручила формальний протокол про зустріч без відповідей на поставлені їй запитання. Українська сторона письмово висловила своє заперечення в зв'язку з порушенням російською стороною протокольних домовленостей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА