16:20 21.09.2017

"TI Україна" звернулася до суду з вимогою оприлюднити вирок щодо конфіскації $1,5 млрд "сім'ї Януковича"

2 хв читати
"TI Україна" звернулася до суду з вимогою оприлюднити вирок щодо конфіскації $1,5 млрд "сім'ї Януковича"

Міжнародна антикорупційна організація "Transparency International Україна" звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом проти Генеральної прокуратури України, Військової прокуратури сил АТО і ДП "Інформаційні судові системи" з вимогою скасувати рішення щодо засекречення судового вироку про конфіскацію $1,5 млрд коштів оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Як повідомляє в четвер прес-служба "Transparency International Україна", минуло майже шість місяців, відколи Генпрокуратура заарештувала $1,5 млрд коштів оточення В.Януковича, а рішення суду, за яким ці кошти були заарештовані, досі не оприлюднено.

"Transparency International Україна" вважає це тривожним сигналом, адже, по-перше, суспільство досі не знає, у кого, за які злочини і скільки точно коштів було конфісковано, по-друге, якщо рішення містить технічні недосконалості, то воно зможе бути оскаржене", - йдеться в повідомленні "TI Україна".

Зазначено, що держпідприємство "Інформаційні судові системи", яке зобов'язане оприлюднити судове рішення у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень, посилається на заборону органів прокуратури. "Генеральна прокуратура, у свою чергу, стверджує, що сама ж і визнала це рішення державною таємницею", - йдеться в повідомленні.

"Transparency International Україна" вимушена була звернутися до Окружного адміністративного суду Києва з позовом проти ДП "Інформаційні судові системи", Генеральної прокуратури України та Військової прокуратури сил АТО. "TI Україна" вимагає скасувати незаконні рішення щодо секретності та зобов'язати державні органи нарешті продемонструвати суспільству відповідний вирок суду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 28 квітня 2017 року прес-служба Ради нацбезпеки і оборони повідомила, що Ощадбанк розпочав спецконфіскацію $1,5 млрд екс-президента України В.Януковича і його оточення. Відповідне рішення ухвалив Краматорський суд Донецької області, терміни на подачу апеляції на той момент вже минули.

Цього самого дня Ю.Луценко повідомив, що Краматорський суд ухвалив рішення про конфіскацію коштів В.Януковича та його оточення, виходячи зі свідчень члена цього злочинного угруповання, який у результаті отримав умовне покарання.

"Генеральна прокуратура України вже досить давно веде справу за ст. 255 (створення злочинного угруповання), в якій підозрюють громадянина Януковича, Курченка (український бізнесмен Сергій Курченко), Клименка (екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко), Арбузова (екс-перший віце-прем'єр Сергій Арбузов), а також деяких інших впливових осіб того часу... Під час розслідування справи (розкрадання держбюджету) був встановлений член цього злочинного угруповання, який надав повні викривальні свідчення на керівництво, способи і методи розкрадання, на конкретні фірми і рахунки у світі, а також подальше їх використання в Україні. Це було взято до уваги Краматорським судом", - сказав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА