14:52 18.09.2017

Westinghouse поставить "Енергоатому" системи моніторингу для чотирьох енергоблоків

2 хв читати
Westinghouse поставить "Енергоатому" системи моніторингу для чотирьох енергоблоків

Westinghouse Electric Company підписала контракт із НАЕК "Енергоатом" на постачання систем моніторингу для чотирьох блоків Запорізької АЕС, повідомила прес-служба компанії.

"Цей проект є частиною комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки, яка виконується у рамках кредитних угод з Європейським банком реконструкції і розвитку та Євратомом", - йдеться в повідомленні.

Як уточнюють у Westinghouse, у рамках підписаного контракту буде поставлено системи аварійного та післяаварійного моніторингу, а також системи контролю концентрації водню для блоків № 3, 4, 5 та 6 Запорізької АЕС.

"Модифікації включають системи моніторингу разом із апаратурою контролю під час проектних і запроектних аварій, а також різні додаткові компоненти, такі як проходки, кабелі, лінії системи вимірювань, спеціальні інструменти, пристосування, запасні частини, витратні матеріали і спеціальні монтажні кріплення. В обсяг робіт за контрактом включаються також шеф-монтаж, навчання персоналу, гарантії на обладнання та послуги", - зазначають у прес-службі.

Під час виконання проекту Westinghouse планує співпрацювати з українською компанією "Вестрон", спільним підприємством Westinghouse і НВО "Хартрон".

Проект розпочнеться з постачання для блока №4 на початку 2018 року і завершиться постачанням для блока №6 наприкінці 2019 року. Завершальне приймальне випробування останньої поставленої системи планується на початок 2021 року.

Як повідомлялося, "Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА