11:53 08.08.2017

Суд підтвердив правомірність виведення з ринку банку "Михайлівський"

2 хв читати
Суд підтвердив правомірність виведення з ринку банку "Михайлівський"

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив законність, правомірність і обґрунтованість рішень Національного банку України (НБУ) щодо виведення ПАТ "Банк "Михайлівський" (Київ) з ринку, повідомляється на веб-сайті Нацбанку.

Нацбанк нагадує, що акціонер банку - ТОВ "Екосіпан" (Київ) - оскаржував у суді рішення регулятора щодо правомірності виведення банку "Михайлівський" з ринку.

Окружний адміністративний суд Києва 15 травня 2017 року задовольнив позов товариства частково і скасував рішення НБУ та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про визнання банку "Михайлівський" неплатоспроможним, введення в нього тимчасової адміністрації та подальшу ліквідацію фінустанови. Водночас суд відмовився зобов'язати центробанк відновити роботу банку "Михайлівський".

Національний банк не погодився з рішенням суду першої інстанції і подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив повністю 7 серпня 2017 року.

Як повідомлялося, Нацбанк визнав банк "Михайлівський" неплатоспроможним 23 травня 2016 року і повідомив, що ще 23 грудня 2015 присвоїв фінустанові статус проблемного у зв'язку з ризиковою діяльністю.

Незважаючи на це, 20 травня 2016 року банк провів операції, за підсумками яких навантаження на Фонд гарантування зросло з 1,6 млрд грн до 2,6 млрд грн.

Крім цього, 19 травня власник мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" Віктор Поліщук заявив про продаж своєї контролюючої 92,501% частки в ТОВ "Екосіпан", якому належить 100% банку "Михайлівський", групі інвесторів-фізичних осіб, жоден з яких не отримав більше 10%.

Нацбанк зміни власника не визнав, зазначивши, що не погоджував цієї угоди і не отримував від нових акціонерів документи на спільне придбання значної участі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА