17:09 07.08.2017

Справу про вбивство Бузини все ще не передано до суду

3 хв читати
Справу про вбивство Бузини все ще не передано до суду

Справу про вбивство журналіста і публіциста Олеся Бузини, досудове розслідування якої завершено, ще не передано до суду, повідомив захисник підозрюваних Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко.

"Справа ще перебуває в прокуратурі. До суду не передано", - сказав С.Войченко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Коли вони планують передавати? Було б що передавати - ось так можу прокоментувати. Тобто передати до суду, щоб сісти глибоко в калюжу? Очевидно, у них немає в цьому інтересу", - додав він.

За словами адвоката, наразі стосовно А.Медведька та Д.Поліщука не діє якийсь запобіжний захід. "Вони вдома, вони абсолютно вільні люди, як і ми з вами... Всі нормальні терміни вже добігли кінця, а запобіжного заходу їм суд не обирав, не продовжував, бо вже нема куди далі продовжувати, нікуди далі розбиратися", - сказав С.Войченко.

Він зазначив, що О.Медведько та Д.Поліщук перебуувають вдома в Києві і нікуди не втекли, що підтверджує незаконність обрання для них запобіжного заходу раніше.

С.Войченко зазначив, що як у потерпілої сторони, так і у підозрюваних є багато питань до перебігу розслідування, його об'єктивності. "Тому що знайшли двох цапів-відбувайлів, на яких хочуть все повісити", - сказав він.

Відповідаючи на відповідне запитання, захисник відповів, що його клієнти не мають наміру звертатися до Європейського суду з прав людини.

У свою чергу колишній перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, якого у червні 2014 року було оголошено в розшук, на своїй сторінці в Facebook у понеділок написав, що мати вбитого журналіста Олеся Бузини звернулася до Європейського суду з прав людини.

"Знущання української влади над Валентиною Бузиною, мамою вбитого в Києві журналіста Олеся Бузини, змусили потерпілу звернутися до Європейського суду з прав людини з позовом до держави Україна", - написав він.

Р.Кузьмін не уточнив суть звернення до ЄСПЛ. При цьому він зазначив, що генеральний прокурор України, глава Служби безпеки відмовив В.Бузині в особистому прийомі.

Як повідомлялося, стосовно Р.Кузьміна в травні 2014 відкрито кримінальне провадження через незаконне затримання екс-міністра МВС Юрія Луценка в 2010 році (за ч.1 ст.371 Кримінального кодексу - завідомо незаконне затримання або незаконний привід). Його оголошено у розшук у червні 2014 року.

О.Бузина було вбито 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він мешкав.

Двох підозрюваних у скоєнні злочину О.Медведька та Д.Поліщука затримали 18 червня. Д.Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. О.Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйону МВС "Київ-2".

27 червня захисник О.Медведька та Д.Поліщук Сергій Войченко заявив, що прокуратура м.Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство О.Бузини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

Затримано зловмисників за спробу $1 млн хабаря співробітнику СБУ за сприяння в захопленні підприємства - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА