15:54 27.07.2017

Мітинг на підтримку Саакашвілі відбувається в центрі Києва

2 хв читати
Мітинг на підтримку Саакашвілі відбувається в центрі Києва

Мітинг на підтримку екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, позбавленого українського громадянства, проходить у центрі Києва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на майдані Незалежності біля стели зібралося кілька десятків прихильників М.Саакашвілі.

Організатори мітингу закликають тих, що прийшли на акцію, поставити підписи на підтримку звернення до президента України Петра Порошенка і парламенту та підтримати незгоду з позбавленням М.Саакашвілі громадянства України.

Організатори підкреслюють, що акція мирна, вони збирають підписи під зверненням на ім'я президента і парламенту, щоб висловити "свою юридичну позицію з приводу вчорашніх рішень".

На місці проведення акції розвішані плакати "Громадянство, гідність, свобода", "Замах на свободу" і "Саакашвілі - громадянин України".

Народний депутат Юрій Дерев'янко (позафракційний) на мітингу заявив: "Ми тільки що приїхали з Генеральної прокуратури. І нам генеральний прокурор Юрій Луценко дуже чітко пояснив, що ніяких кримінальних справ проти громадянина України Михайла Саакашвілі на території України немає. Також він нам пояснив, що ніяких інших екстрадиційних справ саме на сьогодні відносно громадянина України Михайла Саакашвілі немає".

Як повідомлялося, 26 липня стало відомо, що президент України П.Порошенко видав указ, яким позбавив громадянства України М.Саакашвілі, повідомила Державна міграційна служба України.

В Адміністрації президента України пояснили, що припинення громадянства України М.Саакашвілі пов'язане з поданою ним недостовірною інформацією під час оформлення українського громадянства.

25 липня М.Саакашвілі розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці пост, у якому вказав, що він перебуває в США.

Він заявив, що буде домагатися законного права повернутися в Україну: "Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюся ніде залишатися і отримувати ніякої статус! Я буду вимагати законного права повернутися в Україну".

М.Саакашвілі отримав громадянство України відповідно до указу президента України Петра Порошенка 30 травня 2015 року. У той же день глава Української держави призначив М.Саакашвілі главою Одеської облдержадміністрації.

7 листопада 2016 року М.Саакашвілі заявив про залишання поста глави Одеської ОДА через те, що "втомився від постійного обману і корупції", зокрема з боку влади в Києві, а 9 листопада Кабінет Міністрів погодив звільнення М.Саакашвілі з цієї посади.

Увечері 9 листопада П.Порошенко своїм указом звільнив М.Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, а також з посади свого позаштатного радника.

Відповідно до закону "Про громадянство України", громадянство припиняється відповідним указом президента України. Датою припинення громадянства є дата видання відповідного указу.

У Грузії проти М.Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ. Його звинувачують в розтраті державних коштів і перевищенні службових повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА