14:47 23.07.2017

Завершилися навчання "Сі Бриз-2017" в Одесі

2 хв читати
Завершилися навчання "Сі Бриз-2017" в Одесі

В Одесі закінчилися багатонаціональні навчання "Сі Бриз-2017", що тривали з 10 до 23 липня, повідомляє відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації адміністрації Державної прикордонної служби України в неділю.

"План навчань був повністю реалізований. А вже наприкінці навчань ініціативна група анонсувала ще більш насичені навчання "Sea Breeze-2018", розробка яких почнеться вже через кілька місяців", - зазначено в повідомленні.

Під час церемонії закриття "Sea Breeze - 2017" керівництво навчань зазначило, що нинішні маневри відрізнялися від усіх попередніх значно вищим рівнем складності. "І саме такі заходи зміцнили взаємодію і посилили регіональну безпеку і стабільність. Як зазначив капітан 1-го рангу Метью Леман, кожна країна-учасниця може пишатися результатами навчань, а Україна, як країна-господар і яка проводить ці навчання ще з 1990-х років, може пишатися найбільше", - зазначають у відомстві.

У рамках навчань залучалося до 30 кораблів і катерів Військово-морських сил збройних сил України, США, Туреччини, Румунії та Грузії. Крім того, в навчаннях брали участь представники збройних сил Азербайджану, Болгарії, Бельгії, Великої Британії, Грузії, Канади, Молдови, Литви, Норвегії, Польщі та Греції.

У навчаннях також брали участь українські прикордонники. "Особливістю участі корабельно-катерного складу Морської охорони Держприкордонслужби традиційно є те, що паралельно з виконанням завдань щодо навчань бойові одиниці несуть справжню прикордонну службу в територіальному морі у Винятковій (морській) економічній зоні України", - розповіли в Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, навчання "Сі Бриз - 2017" стартували в Одесі 10 липня і закінчаться у вересні цього року. Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Загалом у навчаннях беруть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах "Сі Бриз", крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА