14:00 13.06.2017

Україна готова взяти участь у формуванні газового коридору з Угорщиною та Хорватією

1 хв читати
Україна готова взяти участь у формуванні газового коридору з Угорщиною та Хорватією

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про готовність України взяти участь у формуванні газового коридору з Угорщиною і Хорватією.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Кабінету Міністрів України, в рамках робочого візиту до Хорватії В.Гройсман провів зустріч із прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем.

"Ми зацікавлені в тому, щоб створити газовий коридор Хорватія-Угорщина-Україна, і все робитимемо для того, щоб цей проект наблизився до повноцінної реалізації. Ми зацікавлені в таких поставках газу в Україну", - цитує слова В.Гройсмана прес-служба Кабміну .

Згідно з повідомленням, Україна в рамках диверсифікації постачання природного газу і з метою налагодження нових форм співпраці в енергетичній сфері з країнами Європейського Союзу готова долучитися до проекту формування нового газового коридору Хорватія-Угорщина-Україна, який передбачає використання потужностей LNG-терміналу на хорватському узбережжі.

Проект входить до пакета ініціатив президента Хорватії Колінди Грабар-Кітарович з формування Центральноєвропейської вертикалі співпраці "Адріатика - Балтика - Чорне море" і передбачає не лише організацію постачання палива, а й можливе об'єднання газотранспортних систем трьох країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА