10:34 12.06.2017

"Укрзалізниця" готова до збільшення пасажиропотоку з ЄС - Балчун

2 хв читати

Українська залізниця готова до збільшення пасажиропотоку з країнами Європейського Союзу, вважає голова публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця" Войцех Балчун.

"Укрзалізниця" вітає безвіз! Компанія готова до можливостей, що відкриваються перед українцями. Почали цю роботу задовго до сьогоднішнього історичного дня. Кілька цифр: за чотири місяці 2017 р. "УЗ" перевезла 48,4 тис. пасажирів у сполученні з країнами Євросоюзу. Це понад у 2 рази більше, ніж за весь 2015 рік (23,8 тис.). Або в 6 разів більше, ніж за аналогічний період минулого року (чотири місяці 2016 року - 8,6 тис.)", - написав він на своїй сторінці у Facebook у неділю ввечері.

В.Балчун зазначив, що за 2016 рік у напрямку Україна-Захід "УЗ" перевезла майже стільки пасажирів, скільки глядачів вміщує знаменитий стадіон Вемблі (79 тис. осіб). Якби всі вони скористалися літаком, то в атмосферу було б викинуто додатково понад 20 тис. тонн СО2. Стільки за рік викидають в атмосферу всі автомобілі міста з населенням у 60 тис. людей.

"Сьогодні "Укрзалізниця" поєднує Київ із п'ятьма столицями наших західних сусідів: Прагою, Братиславою, Будапештом, Варшавою, Бухарестом. Стартує потяг Ковель-Холм, а з 15 червня ми запускаємо сполучення Львів-Варна, який пройде також через Івано-Франківськ і Чернівці. Це має зробити зручнішими поїздки наших громадян на пляжі сонячної Болгарії", - наголосив голова "УЗ".

Крім того, незабаром має почати курсувати друга пара потягів Hyundai Rotem у сполученні Київ-Перемишль, чий маршрут пройде через Вінницю, Хмельницький і Тернопіль.

"Зараз працюємо над тим, щоб уже з грудня цього року запрацювало безпересадкове сполучення Київ-Відень", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА