15:45 06.06.2017

Питання подальшої роботи Балчуна на посаді голови "Укрзалізниці" належить до компетенції уряду

2 хв читати
Питання подальшої роботи Балчуна на посаді голови "Укрзалізниці" належить до компетенції уряду

Рішення про подальшу роботу або відставку голови ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна, контракт з яким закінчився учора, 5 червня, ухвалюватиме Кабінет Міністрів України.

Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив голова наглядової ради ПАТ, перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов.

"Згідно з чинною нормативно-правовою базою, це питання належить виключно до компетенції уряду", - констатував він.

Як повідомлялося, міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що Кабінет Міністрів на засіданні в середу, 7 червня, вирішить питання про подальше перебування В.Балчуна на посаді голови ПАТ "Укрзалізниця".

"Контракт із В.Балчуном закінчився 5 червня. Думаю, уряд завтра розгляне це питання і той буде відправлений у відставку" - сказав міністр журналістам у Києві у вівторок.

Раніше, 11 квітня 2017 року В.Омелян заявив, що керівництво "Укрзалізниці " не відповідає потребам України і має бути звільнене. За його словами, вирішення проблем "Укрзалізниці" потребує кадрових рішень із боку Кабінету Міністрів.

Водночас у січні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав голову "Укрзалізниці" В.Балчуна в конфлікті з В.Омеляном. "Чвари залишайте вдома", - сказав він і закликав до конструктивної роботи у сфері інфраструктури і транспорту.

У квітні прем'єр заявив, що рішення про доцільність продовження контракту з головою ПАТ "Укрзалізниця" В.Балчуном буде ухвалено за підсумками його звіту про роботу за рік.

"Він публічно відзвітує. Ми оцінимо його роботу і потім ухвалимо рішення, продовжуємо з ним контракт чи ні. Це залежить не від мене чи когось іншого - це залежить від якості роботи, яка була проведена за рік "Укрзалізницею", - сказав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА