16:18 18.05.2017

Оперативну ситуацію на "Укрзалізниці" вдалося стабілізувати - Балчун

2 хв читати
Оперативну ситуацію на "Укрзалізниці" вдалося стабілізувати - Балчун

Компанія Ernst&Young уперше не ставить під сумнів здатність ПАТ "Укрзалізниця" працювати протягом року після перевірки, повідомив голова правління ПАТ Войцех Балчун.

"Аудитор уперше прибрав зауваження, яке завжди було, про існування ризику призупинення, того, що не можна буде продовжувати діяльність фірми", - сказав В.Балчун на брифінгу в Харкові в четвер.

"Ми стабілізували оперативну ситуацію, відремонтували понад 30 тис. вагонів, стабілізували ситуацію з постачанням палива. Ще півроку тому був паливний резерв два дні, а зараз він становить 35 днів і більше. Ми реально розпочали інвестиції. Ми купили і побудували більше ніж 1000 вантажних вагонів, після багатьох років перерви почали інвестувати в пасажирський рухомий склад", - додав він.

За підсумками за січень-квітень цього року, прибуток "Укрзалізниці" становив майже 98 млн грн (за аналогічний період минулого року - 1,8 млрд грн збитку). Порівняно з минулим роком спостерігається зростання вантажоперевезень на 3,8% (до 110 млн т). При цьому експорт зріс на 11,2% (40,4 млн т), транзит - на 18,4% (6,7 млн т). Перевезено 50,9 млн пасажирів (на 1,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року).

За очікуваними даними, "Укрзалізниця" за чотири місяці спрямувала майже 1,6 млрд грн на капітальні інвестиції (у півтора разу більше, ніж за аналогічний період минулого року), зокрема 453,2 млн грн на купівлю/виготовлення основних засобів, 617,3 млн грн - на модернізацію основних засобів, 405 млн грн - на капбудівництво.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА