11:20 16.05.2017

Об'єднання під назвою "Солідарна профспілка ДП "Антонов" не має права робити заяви від імені трудового колективу ДП "Антонов"

3 хв читати
Об'єднання під назвою "Солідарна профспілка ДП "Антонов" не має права робити заяви від імені трудового колективу ДП "Антонов"

У прес-службі ДП "Антонов" (Київ) офіційно заявляють, що об'єднання під назвою "Солідарний профспілка ДП "Антонов" не має права робити заяви від імені трудового колективу ДП "Антонов".

"Для запобігання тиражуванню недостовірної інформації щодо позиції трудового колективу ДП "Антонов", яка поширюється від імені голови "солідарної профспілки держпідприємства "Антонов" первинної профспілкової організації профспілки "Вільна профспілка "Славутич", повідомляємо, що це об'єднання не вправі робити заяви від імені трудового колективу ДП "Антонов", - наголошується в поширеній у понеділок офіційній заяві прес-служби.

Як уточнюється в заяві, на сьогодні на ДП "Антонов" діють: первинна організація профспілок авіабудівників України на ДП "Антонов" у складі понад 4000 членів; первинна організація профспілок авіабудівників України на "Серійному заводі "Антонов"(близько 2500 членів); профспілкова організація інженерно-технічного складу ДП "Антонов" (110 членів); профспілкова організація авіадиспетчерів ДП "Антонов" (12 членів); незалежна профспілка авіапрацівників ДП "Антонов" (близько 70 членів).

"Ці об'єднання мають всі необхідні статутні документи. Ніякі інші профспілкові організації та їхні об'єднання на ДП "Антонов" не зареєстровані", - повідомили в прес-службі.

Як повідомлялося, на спільній з керівництвом Конфедерації вільних профспілок України прес-конференції у Київському прес-центрі в понеділок голова первинної організації СП "Славутич" ДП "Антонов" Олег Пахолок заявив, що частина трудового колективу ДП "Антонов" побоюється наслідків підготовки корпоратизації підприємства і готова вийти на "серйозну акцію протесту".

При цьому голова Конфедерації вільних профспілок Михайло Волинець, який узяв участь у прес-конференції, також висловив занепкоєння з приводу майбутнього базового підприємства авіапрому України та української авіабудівної галузі загалом, заявивши, що має намір порушувати ці питання в рамках запланованого на другу половину травня візиту до Брюсселя під час зустрічей з керівництвом світових профспілок, а також в ЄК і ЄС.

ДП "Антонов", що входить до "Укроборонпрому" за рішенням уряду з 2015 року - провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків самого широкого призначення. Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 11 травня підтримав пропозицію держконцерну "Укроборонпром" про перетворення держпідприємств "Антонов" і "Завод 410 Цивільної авіації" (обидва Київ), що входять до держконцерну, на публічні акціонерні товариства, 100% акцій яких належить державі.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани з проведення реформи ОПК, основними напрямами якої розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. За даними МЕРТ, наразі відомство розробляє плани корпоратизація 67 підприємств "Укроборонпрому", частина з них має бути корпоратизована вже цьогоріч.

Україна пов'язує успішне проведення реформи з розширенням технологічної та промкооперації з США в ОПК. Також Київ розраховує на допомогу, зокрема й фінансову, американської сторони при проведенні реформи оборонної промисловості.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА