10:47 19.04.2017

Будівля Театру на Подолі має пройти дві експертизи - КМДА

2 хв читати
Будівля Театру на Подолі має пройти дві експертизи - КМДА

Робоча група з врегулювання ситуації навколо фасаду будівлі Театру на Подолі, розташованого на Андріївському узвозі Києва, визначила, що будівля театру має пройти дві експертизи, повідомив керівник апарату Київської міськдержадміністрації Володимир Бондаренко.

"Ми зупинилися на двох експертизах - це містобудівний аналіз, тобто, що можливо було б побудувати на зазначеній земельній ділянці, та експертиза проектних рішень, тобто фактично це комплексна експертиза, про яку ми говорили раніше. Поки що складно сказати про вартість таких експертиз, але хочу зазначити, що дві організації погодилися провести їх безкоштовно - це Національна спілка архітекторів України та Інститут Генерального плану міста Києва", - наводить слова В.Бондаренко прес-служба КМДА в середу.

На засіданні робочої групи обговорювалися також пропозиції щодо джерел фінансування та доцільності або необхідності зупинки будівельних робіт на об'єкті. За словами керівника апарату КМДА, мета групи - знайти виважене та відповідальне рішення проблеми з будівлею театру та виробити процедуру унеможливлення подібних конфліктів у майбутньому.

Як повідомлялося, 29 листопада 2016 року в Києві на Андріївському узвозі відкрили фасад нової будівлі Київського академічного драматичного театру на Подолі, реконструкція якого викликала неоднозначну реакцію громади.

Після цього головний архітектор Києва - директор департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександр Свистунов заявив, що вигляд фасаду Театру на Подолі може бути відкориговано з урахуванням думки експертів та громадськості до його відкриття навесні 2017 року.

В.Бондаренко повідомив, що київська влада до квітня 2017 року має намір здійснити незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень законодавства під час реконструкції будівлі.

У березні при департаменті містобудування та архітектури КМДА було створено робочу групу (у складі 19 осіб) щодо врегулювання ситуації навколо нового фасаду будівлі Театру на Подолі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА