12:58 12.04.2017

Нищук вважає неприпустимими висловлювання Івана Дорна в інтерв'ю російським ЗМІ

2 хв читати
Нищук вважає неприпустимими висловлювання Івана Дорна в інтерв'ю російським ЗМІ

Міністр культури України Євген Нищук вважає неприпустимими висловлювання українського співака Івана Дорна в інтерв'ю російським ЗМІ.

"Мені прикро, що Іван Дорн так прокоментував. У нього може бути інакша позиція його особиста, в сенсі, чи допомагає він (АТО - ІФ), але говорити про сварку так, ніби у нас тут нічого не відбувається - це неприпустимо", - сказав міністр журналістам перед початком засідання Кабінету Міністрів України в середу.

Разом з тим Є.Нищук зазначив, що Міністерство культури не має важелів впливу на І.Дорна: "Юридично ми ніяк не можемо на нього вплинути".

При цьому він заявив, що йому прикро за висловлювання артиста, оскільки діячі мистецтва мали би впливати на настрої суспільства, зокрема і щодо підтримки українських військових.

"Я можу тільки сказати, що це насправді неприпустимо, образливо", - заявив Є.Нищук.

Напередодні український співак І. Дорн в інтерв'ю російському журналісту заявив, що на "Новій хвилі" 2014 року вийшов на сцену у футболці з тризубом, щоб уникнути скандалу.

"Ми поїхали туди з "Танцем пінгвіна". Далі постало питання дещо гостріше, тому що почалася вся ця балаканина про те, що наша учасниця з України одягла костюм з триколором. Як же так, у нас такі проблеми, така сварка, а вона ходить у цьому спортивному костюмі... Треба було щось вирішувати. Тому я подумав, що варто їхати з українською піснею, по-перше, щоб нести культуру, якщо вже такі справи. А по-друге, я вирішив, що треба вийти з тризубом, щоб стосовно костюма ніхто не триндів", - заявив І.Дорн.

Крім того, І.Дорн відхрестився від допомоги українським військовим, які брали участь в антитерористичній операції на Донбасі. "Гроші давали на постраждалих у Маріуполі, коли стався обстріл. Один з волонтерів, який писав цей пост, вирішив розпорядитися цими коштами інакше, купив оптичний приціл і прилюдно мені подякував за це. Я сказав: "Слухай, давай щось робити, бо незручна ситуація склалася", - згадав співак, зазначивши, що відтоді ніколи не допомагав АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА