09:56 31.01.2017

Близько 12 тис. жителів Авдіївки можуть бути евакуйовані до найближчих населених пунктів

2 хв читати
Близько 12 тис. жителів Авдіївки можуть бути евакуйовані до найближчих населених пунктів

Місцеві органи влади і Держслужба України з надзвичайних ситуацій відпрацьовують механізм евакуації жителів Авдіївки (Донецька обл.) – розглядається можливість вивезення близько 12 тис. людина в розташовані поруч населені пункти, повідомив глава ДСНС Микола Чечоткін.

"Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тис. громадян до найближчих 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селідове, Гірник, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов'янськ). Для цього підготовлені і перебувають у готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч осіб. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, які можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс", - цитує М.Чечоткіна прес-служба ДСНС за підсумками минулого у вівторок засідання оперативного штабу щодо ситуації в Авдіївці.

На території Авдіївки організовано 11 пунктів обігріву. Забезпечено мінімальний тиск і температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово припинено роботу 14 дошкільних і загальноосвітніх установ.

Організовано контроль за протипожежним захистом печей Авдіївського коксохімічного заводу.

За словами М.Чечоткіна, у разі ускладнення ситуації в Авдіївці ДСНС сформувала і тримає у готовності зведений аварійно-рятувальний загін загальною чисельністю близько 150 осіб, 14 од. електростанцій різної потужності, 22 пункти обігріву та 4 уніфікованих моторних підігрівача.

За даними Укргідрометцентру, на найближчі дві доби в Авдіївці триматиметься низька температура повітря: 1 лютого - до -18 градусів, 2 лютого - до -10 градусів.

"Враховуючи таку ситуацію, пріоритетними завданнями для місцевих органів влади і служб цивільного захисту є недопущення розморожування систем теплопостачання міста. Також узгодження питання зі спеціальним координаційним центром з припинення вогню і ОБСЄ зі встановлення безпечних умов і вжиття заходів з відновлення в найкоротші терміни електропостачання теплоелектростанції заводу та фільтрувальної станції", - наголосив глава ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Вовчанську Харківської області залишається приблизно 300-400 жителів - поліція

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

Оккупанты за минувший день обстреляли 10 громад Сумской области, в результате ракетного удара погибла женщина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА