13:30 26.01.2017

ПриватБанк в повному обсязі відновив рахунки американської корпорації Cargill

3 хв читати
ПриватБанк в повному обсязі відновив рахунки американської корпорації Cargill

ПриватБанк (Дніпро) в повному обсязі відновив роботу рахунків американської корпорації Cargill, які обслуговуються банком, повідомляється в прес-релізі фінустанови.

"Після проведення ініційованих банком технологічних операцій і отримання роз'яснень від ФГВФО та НБУ роботу рахунків компанії відновлена в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Як повідомив перший заступник голови правління Приватбанку Олександр Дубровін, на слова якого посилається прес-служба, технологічні процедури, пов'язані з роботою рахунків компанії, були проведені банком у рамках законодавства в мінімальні терміни.

"З моменту виникнення ситуації з рахунками Cargill, що не залежить від банку і пов'язаної із процедурою передання банку в держвласність, ПриватБанк цілеспрямовано проводив роботу із безумовного виконання зобов'язань перед клієнтом. Всі технологічні процедури, пов'язані з роботою рахунків компанії, були проведені нами в рамках законодавства в мінімальні терміни, ми досягли взаєморозуміння з Cargill з питань співпраці з банком", - сказав О. Дубровін.

Як повідомлялося, в рамках націоналізації Приватбанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Потім ФГВФО, який ввів тимчасову адміністрацію в банк, продав всі його акції державі за 1 грн. Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% з погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн. було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій з погашенням в січні і лютому 2018 року виступило зареєстроване у Великобританії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Великобритария), однак під час їх реструктуризації цей борг був переоформлений на UK SPV Credit Finance plc.

Умови емісії єврооблігацій з погашенням в 2018 році передбачають, що залучені в результаті розміщення цінних паперів кошти емітент надасть ПриватБанку як борг. Цінні папери при цьому мають обмежене право регресу.

У документі також наголошується, що в разі визнання банку неплатоспроможним він переходить під управління ФГВФО. Фонд призначає тимчасового адміністратора в банк, уповноваженого на будь-які дії для відновлення платоспроможності банку.

Утримувачі євробондів Приватбанку, що володіють різними випусками цінних паперів на загальну суму понад $120 млн, наприкінці грудня 2016 року об'єдналися в спеціальний комітет для спільного захисту своїх прав та інтересів. До комітету входять п'ять фондів, зокрема британські, американські та швейцарські.

Власники мають намір оскаржити у Лондонському міжнародному арбітражному суді (London Court of International Arbitration) примусовий обмін цінних паперів на акції додаткової емісії банку і таким чином розраховують отримати як компенсацію своїх інвестицій іноземні активи банку.

Довіритель (трасті) за єврооблігаціями Приватбанку з погашенням в 2018 році Deutsche Trustee Company Limited 12 січня 2017 року оприлюднив повідомлення про відсутність власних коштів для проведення розслідування примусової конвертації зобов'язань з цінних паперів та готовності прийняти кошти на відповідні процедури від їхніх власників.

У повідомленні також наводиться лист, яким ПриватБанк повідомив емітенту єврооблігацій UK SPV Credit Finance plc. і трасту Deutsche Trustee Company Limited про те, що перейшов у власність держави без зобов'язань щодо цінних паперів, оскільки вони були списані під час дії в ньому тимчасової адміністрації.

У свою чергу ПриватБанк спростовує наявність зобов'язань перед утримувачами єврооблігацій британської UK SPV Credit Finance plc. і можливість арешту кореспондентських рахунків фінустанови.

За даними банку, суть претензій власників євробондів UK SPV Credit Finance plc. зводиться до відновлення прав власників таких паперів, і не означає автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи Приватбанку.

Окрім єврооблігацій, в капітал Приватбанку були переведені (фактично обнулені) та інші його зобов'язання, зокрема перед Cargill. Загалом сума капіталізованих зобов'язань становила близько 29,4 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала агентів російської військової розвідки, які планували серію терактів у Києві до 9 травня

Олена Зеленська зустрілася в Белграді з українською діаспорою та запустила український аудіогід у фортеці Калемегдан

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА