15:19 24.12.2016

Експертиза підтверджує належність главі ЦВК підписів і записів в "амбарній книзі" ПР

2 хв читати
Експертиза підтверджує належність главі ЦВК підписів і записів в "амбарній книзі" ПР

Національне антикорупційне бюро України оприлюднило результати почеркознавчої експертизи "амбарної книги" Партії регіонів, що свідчать про достовірність підпису голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського в цих записах.

"Висновок експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України, яка замість необхідних 10 днів з невідомих причин тривала 3,5 місяці, не підтверджує і водночас не виключає ймовірності того, що підпис та запис в "амбарній книзі" належать голові ЦВК. Згідно з іншою експертизою, проведеною Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Міністерства внутрішніх справ України (ДНДЕКЦ), підпис та запис від імені підозрюваного в "амбарній книзі" належать саме главі ЦВК", - повідомляє прес-служба НАБУ в суботу.

У Бюро зазаначили, що ці записи стали підставою для складання підозри щодо М.Охендовського.

Щодо виписок з банківських рахунків, то, за даними слідства, голова ЦВК поповнював свій власний банківський рахунок у ті дні, коли ставив підписи в "амбарній книзі". Так, згідно з одним із записів "чорної бухгалтерії" 27 вересня 2012 року М.Охендовський отримав від помічника одного з народних депутатів Партії регіонів $4,7 тис., з яких, за версією слідства, згідно з наявними фінансовими документами, поклав на свій банківський рахунок $4,5 тис.

У НАБУ також заявили, що не відповідають дійсності заяви адвокатів підозрюваного про те, що в повідомленні про підозру відсутні відомості про особу, що передавала кошти: "насправді такі відомості існують і зазначені в повідомленні про підозру".

Детективи НАБУ припускають, що сторона захисту може вплинути на свідків, тому наразі їй відмовлено в наданні інформації про повний перелік зазначених осіб.

Фотокопія висновку судового експерта щодо підписів М. Охендовського в "амбарній книзі" оприлюднена на сайті НАБУ.

Як повідомлялося, увечері 13 грудня М.Охендовському в аеропорту "Бориспіль" вручили повідомлення про підозру у кримінальному провадженні про так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. Його підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабарів у великих і особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

Загальна сума хабарів, інкримінованих детективами підозрюваному, становить близько $161,7 тис., що в еквіваленті за курсом Національного банку України на момент вчинення злочинів становилл майже 1,29 млн грн.

21 грудня Солом'янський районний суд Києва обрав М.Охендовському запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання до 13 лютого 2017 року: голова ЦВК може залишати територію України тільки з дозволу слідчого. Водночас суд відмовився усувати М.Охендовського з посади голови ЦВК на 2 місяці, відхиливши клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

Зеленський у День матері подякував українкам за їхню важку працю, доброту й надзвичайну мужність у складний для країни час

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА