11:27 07.12.2016

НБУ визнав неплатоспроможним банк "Траст"

2 хв читати
НБУ визнав неплатоспроможним банк "Траст"

Національний банк України (НБУ) відніс до категорії неплатоспроможних банк "Траст" у зв'язку з погіршенням фінансового стану фінустанови, повідомляється на веб-сайті регулятора.

Відповідне рішення № 468-рш/БТ правління НБУ прийняло 6 грудня 2016 року.

"Погіршення фінансового стану банку "Траст" мало системний характер та спричинено низкою чинників. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких здійснюється АТО. Через відсутність обслуговування таких кредитів фінстан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1 грудня - "мінус" 135 млн грн)", - коментує НБУ.

Згідно з повідомленням, з 2 липня 2016 року у банку були обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Попри це наприкінці листопада банк поновив залучення вкладів за завищеними процентними ставками. НБУ згідно із законом зобов'язаний був прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних у разі невиконання проблемним банком розпорядження, рішення та вимог регулятора щодо усунення порушень банківського законодавства, нормативних актів регулятора протягом визначеного НБУ терміну.

Як зазначає Нацбанк, програма капіталізації банку не містила підтвердження можливості реалізації запланованих заходів щодо поліпшення фінансового стану банк у встановлені терміни. Зокрема, були відсутні гарантійні листи від акціонерів про забезпечення капіталізації.

Крім того, акціонер вів переговори щодо продажу банку, проте до НБУ не надходив офіційний пакет документів на погодження придбання істотної участі у банку "Траст".

За даними НБУ, 96% вкладників банку "Траст" отримають свої вклади в повному обсязі у рамках гарантованих виплат (до 200 тис. грн). Загальна гарантована сума відшкодування становить 552 млн грн.

Банк "Траст" (раніше - Роздрібний необмежений сервіс) засновано в 2007 році.

Згідно з інформацією НБУ, станом на 22 лютого 2016 року власниками банку "Траст" були Володимир Авраменко (78,9%), громадянин РФ Сергій Бєляєв (16,1%), Сорін Маерян (5%). На середину 2015 року акціонерами банку були громадяни РФ Ілля Юров, Микола Фетисов та Сергій Бєляєв.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2016 року за розміром загальних активів банк "Траст" (825,045 млн грн) посідав 60-те місце серед 101 банку, що діяв у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА