14:02 04.12.2016

Розслідуванням перестрілки між правоохоронцями у Княжичах, що призвела до загибелі п'яти поліцейських, займеться Генпрокуратура

2 хв читати
Розслідуванням перестрілки між правоохоронцями у Княжичах, що призвела до загибелі п'яти поліцейських, займеться Генпрокуратура

Розслідуванням перестрілки між працівниками правоохоронних органів у с. Княжичі Броварського району Київської області, внаслідок якої загинули 5 співробітників різних структурних підрозділів Нацполіції України, займеться Генеральна прокуратура України.

"Розслідуванням займеться Генеральна прокуратура, тому всі деталі і всі оцінки будуть у прокуратури", - сказав директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко на брифінгу для ЗМІ у неділю вдень у Києві.

За його словами, в Нацполіції України, а також в МВС відбудуться службові розслідування події, і всі результати цього службового розслідування та перевірки буде надано прокуратурі для адекватної правової оцінки. "Прокуратура провадитиме слідство, реєструватиме кримінальне провадження", - додав А.Шевченко.

"Поки що це все, що я можу сказати про те, що сталося сьогодні рано... в темну пору доби, по суті, о четвертій годині ранку", - зазначив директор департаменту комунікацій МВС України.

Раніше народний депутат України (фракція "Народний фронт"), радник глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Антон Геращенко повідомив на своїй сторінці в "Фейсбуці", що під час спецоперації Нацполіції України та спецпідрозділу КОРД із затримання грабіжників в с. Княжичі на Київщині, внаслідок непередбачених обставин сталася перестрілка з державною службою охорони (ДСО). Під час перестрілки загинуло 5 осіб.

"Карний розшук міста Києва працював над затриманням небезпечної банди грабіжників, що системно грабувала будинки киян і жителів Київської області... Планувалося класичне затримання банди грабіжників в той момент, коли вони спробують приступити до здійснення злочинного задуму", - написав він у неділю вранці.

За його словами, під час спецоперації в одному з недобудованих будинків спрацювала сигналізація. На сигнал прибула ДСО, яка затримала правоохоронців, що маскувалися в засідці. "Водночас група захоплення з огляду на все вирішила, що співробітники розвідки потрапили в біду, захоплені злочинцями, які їх виявили і виїхали на мікроавтобусі на вулицю, де співробітники ДСО затримали поліцейських розвідників ...Далі, між співробітниками ДСО і групою захоплення сталася перестрілка, яка тривала кілька секунд і забрала п'ять життів", - уточнює А.Геращенко.

Загинули двоє співробітників держслужби охорони, двоє поліцейських, розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД. Слідчі прокуратури вже працюють на місці трагедії.

Підозрювані, на яких було влаштовано засідку, під час перестрілки втекли на двох автомобілях, але їх затримали оперативники. У них вилучено вогнепальну зброю. Затриманим буде пред'явлено звинувачення у скоєні грабежів і розбої.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА