15:24 30.11.2016

У Кремлі вперше чують про листа українській стороні із погрозою відповісти на ракетні стрільби поблизу Криму

3 хв читати
У Кремлі вперше чують про листа українській стороні із погрозою відповісти на ракетні стрільби поблизу Криму

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що вперше чує про листа українському військовому аташе, в якому начебто міститься попередження про дії Росії у разі українських ракетних стрільб поблизу Криму.

Під час спілкування з журналістами в середу Д.Пєскова попросили прокоментувати інформацію українських ЗМІ, які повідомили про існування деякого листа Міноборони РФ військовому аташе України про дії Росії у разі, якщо відбудуться запуски ракет поблизу Криму: начебто за цим послідує удар по пускових установках цих ракет.

"Не можу відповісти на ваше запитання, я, чесно кажучи, вперше про це чую, мені потрібно уточнити", - сказав Д.Пєсков.

При цьому він додав: "У Кремлі не хотіли б допускати якихось дій України в порушенні міжнародного права та які могли б спричинити створення небезпечних умов для міжнародних перельотів над територією Росії або прилеглих районів".

Раніше джерела сайта DT.UA ("Дзеркало тижня. Україна") в Міноборони України повідомили, що в листі Міноборони РФ військовому аташе України в Москві, датованому 26 листопада, зокрема, йшлося, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, збиватиме українські ракети, по-друге, завдасть удару у відповідь по українських пускових установках.

Минулого тижня міністерство оборони РФ запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами України провести ракетні стрільби поряд із Кримом. У переданому документі висловлено протест Міноборони Росії у зв'язку з введенням українською стороною незаконних обмежень на використання 1 та 2 грудня 2016 року повітряного простору над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова для проведення ракетних стрільб".

У відповідь на це секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що Україна не планує проводити ракетні випробування в Керченській протоці, і нагадав, що, згідно з усіма міжнародними угодами, суверенний повітряний простір РФ у Чорному морі закінчується посередині Керченської протоки, а далі, на захід від протоки, згідно з усіма міжнародними угодами, розташований суверенний повітряний простір України. Таким чином, усі заплановані ракетні випробування проводяться Україною у рамках міжнародних угод і зобов'язань.

Командування Повітряних сил Збройних сил України повідомило про те, що завчасно попередило провайдерів авіаційних послуг різних держав про небезпеку використання повітряного простору в південній частині України 1-2 грудня, коли там проводитимуться навчання, зокрема повітряні стрільби.

"У період із 1 по 2 грудня в південній частині України відбудуться науково-дослідні навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких буде проведено повітряні стрільби. З метою завчасного сповіщення провайдерів авіаційних послуг різних держав, авіакомпаній і екіпажів повітряних суден про небезпеку використання повітряного простору під час зазначених повітряних стрільб у зоні їх проведення Повітряні сили Збройних сил України завчасно підготували й оприлюднили авіаційне сповіщення (НОТАМ)", - йдеться в повідомленні командування.

Українські військові наголосили, що стрільби відбуватимуться "виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем", і здійснюватимуться відповідно до норм міжнародного права.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА