14:21 24.11.2016

Правоохоронці проводять обшуки на морському терміналі "ТІС" за підозрою в заволодінні $6 млн корабельних зборів

2 хв читати
Правоохоронці проводять обшуки на морському терміналі "ТІС" за підозрою в заволодінні $6 млн корабельних зборів

Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки в офісах групи терміналів "ТІС" (Одеська обл.) і за приватними адресами менеджменту компанії, що належить російському бізнесменові.

Згідно з повідомленням прес-служби СБУ в четвер, слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України за підозрою в заволодінні $6 млн корабельних зборів.

"У 2015 році компанія відомого російського бізнесмена, якому належить термінал, незаконно оформила права на отримання частини коштів від портових зборів, які на той час надходили в ДП "Адміністрація морських портів України". Це стало можливим через незаконне оформлення прав власності на частину акваторії Аджалицького лиману, який, згідно з Конституцією, є власністю українського народу ", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що під час обшуків оперативники вилучили великі суми неврахованої валюти, а також печатки офшорних компаній, правомірність отримання і використання яких встановить слідство.

Раніше в компанії "ТІС" повідомляли, що СБУ проводить вилучення документів з приводу проведення робіт з днопоглиблення, вироблених "ТІС" в 2006-2010 рр. Компанія висловила готовність надати правоохоронним органам підтверджують законність її діяльності документи.

Група терміналів ТІС розміщена на березі Малого Аджалицького лиману за 27 км на схід від Одеси. Понад 700 суднозаходів на рік пов'язують ТІС із більш ніж 1,5 тис. портів по всьому світу. Вантажообіг групи за 2014 рік становив 25,9 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА