10:46 24.11.2016

"ЛЕО" має намір з грудня знеструмити Попаснянський райводоканал за борг

2 хв читати
"ЛЕО" має намір з грудня знеструмити Попаснянський райводоканал за борг

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" ("ЛЕО") попередило комунальне підприємство "Попаснянський районний водоканал" про відключення електроенергії з 1 грудня 2016 року через заборгованість у 120 млн грн, повідомила прес-служба компанії.

За її даними, створене в липні 2015 року підприємство за щомісячного споживання на суму близько 7-8 млн грн оплачує максимум 0,15 млн грн у місяць. Загалом до 90% води, що прокачується цим водоканалом, надходить на неконтрольовані Україною території (НКТ).

"І хоча, згідно з Мінськими домовленостями, НКТ має оплачувати водопостачання, оплата за весь цей час так і не надходила", - зазначають у "ЛЕО".

В обленерго нагадали, що у вересні здійснювались відключення об'єктів водоканалу від електропостачання, після чого Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) гарантував оплату поточного споживання електроенергії для водоканалу на жовтень-листопад 2016 року.

Напередодні грудня питання заборгованості водоканалу не вирішено, механізм оплати НКТ за воду не здійснено.

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб 22 листопада заявили, що у зв'язку з несплатою понад півмільйона жителів регіону, переважна більшість яких проживає на НКТ, може залишитися без водопостачання.

Як повідомлялося, економічне становище "ЛЕО" стрімко погіршується, оскільки отримані кошти від споживачів території Луганської області, підконтрольній уряду України, зараховуються на рахунки держпідприємства "Енергоринок" в якості оплати за електроенергію, поставлену на НКТ.

Від'ємна різниця перетоків електроенергії з НКТ Донецької і Луганської областей за січень-жовтень 2016 року становила 1,21 млрд кВт-год, зокрема в жовтні – 0,127 млрд кВт-год.

За аналогічний період 2015 року від'ємна різниця становила 0,522 млрд кВт-год, зокрема в жовтні минулого року – 0,118 млрд кВт-год.

При цьому з липня 2016 року "ЛЕО" позбавлена можливості здійснювати діяльність на НКТ. У зв'язку з цим обленерго пропонує обмежити різницю перетоків електроенергії на НКТ до рівня фактичної оплати.

Заборгованість НКТ за електроенергію станом на 1 листопада становить майже 5 млрд грн.

"ЛЕО" входить до групи компаній "Енергетичний стандарт" Костянтина Григоришина, здійснює діяльність у Луганській області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА