10:53 09.11.2016

НБУ має намір знизити обсяг готівки в обігу до 9,5% щодо ВВП у 2020 р.

2 хв читати
НБУ має намір знизити обсяг готівки в обігу до 9,5% щодо ВВП у 2020 р.

Національний банк України (НБУ) має намір знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% у 2015 році до 9,5% щодо ВВП у 2020 році, повідомила глава НБУ Валерія Гонтарева у відеозверненні на відкритті Cashless Ukraine Summit у Києві в середу.

"Впровадження безготівкових платежів ми визначили власним пріоритетним завданням. Також ми вважаємо це одним з основних стратегічних напрямів розвитку банківської системи України. За даними НБУ, за минулий рік 58% доходів населення отримало у безготівковій формі. Проте лише 18% витрат здійснювалися безготівково. Це свідчить про те, що більшість населення звикла знімати доходи з платіжної картки готівкою в банкоматах. Тому наша амбітна мета - знизити обсяг готівки в обігу з 14,3% у 2015 році до 9,5% щодо ВВП у 2020 році", - сказала В.Гонтарева.

При цьому вона зазначила, що первинними напрямами для впровадження безготівкової форми є щоденні операції, зокрема оплата транспорту, комунальних послуг, а також переведення всіх державних виплат, починаючи з пенсій і стипендій, у безготівкову форму.

В.Гонтарева наголосила, що державна програма щодо впровадження безготівкових розрахунків (сashless economy) дасть змогу об'єднати зусилля всіх держорганів і учасників ринку для реалізації спільного проекту розвитку безготівкових платежів.

За її словами, зусилля НБУ будуть зосереджені на таких напрямах, як зниження попиту на готівку, популяризація безготівкових платежів, розвиток платіжної інфраструктури та зміна звичок людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА