14:10 02.11.2016

Гройсман підтримує запропонований Балчуном план розвитку "Укрзалізниці" на 2017 р.

2 хв читати
Гройсман підтримує запропонований Балчуном план розвитку "Укрзалізниці" на 2017 р.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримує пункти плану розвитку ПАТ "Укрзалізниця" на 2017 рік, які представив під час засідання уряду сьогодні голова ПАТ Войцех Балчун.

"Я не даремно запросив сьогодні керівника "Укрзалізниці", щоб уся країна побачила реальний стан справ у компанії, яка приречена бути успішною, яка має бути мільярдером, але хронічно оповита корупцією, неефективністю та крадіжками, доведена до ручки", - сказав прем'єр-міністр.

В.Гройсман зазначив, що на сьогодні виклик перед новим менеджментом стоїть досить серйозний, оскільки і внутрішній саботаж й інші перешкоди заважають приймати швидкі та ефективні рішення.

"Ми маємо забезпечити підтримку ініціатив, які дадуть можливість компанії стати прозорою, відкритою, і те, що я побачив в плані, - модернізація, закупівля вагонів, зміна системи закупівлі палива, – має дати можливість вивести цю компанію в чемпіони. Для цього необхідно посилювати менеджмент, дати їм можливість нормально розвиватися, змінити швидко наглядову раду і ввести до неї незалежних і професійних людей.

"Я готовий підтримувати ініціативи щодо реалізації цього плану, я готовий знищувати будь-яку мафію, яка може наближатися до "Укрзалізниці", - резюмував В.Гройсман.

Як повідомлялося, В.Балчун на засіданні Кабміну в середу, 2 листопада повідомив, що "Укрзалізниця" має намір у 2017 році різко збільшити інвестиції в ремонт вагонів і локомотивів, щоб відновити потенціал ПАТ як єдиного найбільшого залізничного перевізника в Україні.

"Наш інвестиційний план на наступний рік - понад 26 млрд грн. Це велике зростання порівняно з 2016 роком. У рамках цього плану ми побудуємо 3 тис. вагонів на наших базах, купимо 3,6 тис. вагонів за рахунок кредитної лінії ЄБРР, відремонтуємо 34 тис. вагонів", - повідомив він.

В.Балчун також повідомив, що "Укрзалізниця" планує великий проект модернізації пасажирських вагонів.

"Наступного року ми проведемо глибоку модернізацію 200 пасажирських вагонів, плануємо купити шість рейкових автобусів. Також ми запланували ремонт 360 локомотивів, й у рамках кредитної лінії від KfW ми, напевно, все-таки відмовимося від ремонтів і придбаємо 15 локомотивів", - зазначив голова "Укрзалізниці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА