11:32 28.10.2016

МОЗ підписало угоду з агентством Crown Agents про закупівлі за кошти держбюджету-2016

2 хв читати
МОЗ підписало угоду з агентством Crown Agents про закупівлі за кошти держбюджету-2016

Міністерство охорони здоров'я України підписало угоду про закупівлі лікарських засобів і виробів медичного призначення за кошти держбюджету 2016 року з британським закупівельним агентством Crown Agents.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Crown Agents, угоду підписано 27 жовтня.

Найближчим часом буде уточнено, за якими програмами і на яку суму здійснюватимуться закупівлі.

При цьому в Crown Agents нагадують, що 6 листопада 2015 року агентство підписало контракт із МОЗ на закупівлю і постачання за програмою засобів для лікування дитячої та дорослої онкології на суму $32 млн.

"У рамках цієї програми Crown Agents завершило 92% усіх постачань, решту має бути завершено до 7 грудня 2016 року. Постачання 314 номенклатурних позицій здійснюється з боку 29 компаній, 45% з яких - прямі виробники", - зазначають у Crown Agents.

За його інформацією, під час закупівель за кошти держбюджету-2015 ціна лікзасобів для МОЗ скоротилася в середньому на 37,9%, при цьому за приблизно 84% із закуплених позицій ціна була нижчою, ніж у 2014 році.

"Велика частина такого зниження пояснюється високою ефективністю та прозорістю закупівель. Отримані Україною ціни були кращі або порівнянні з більшістю глобальних закупників високоякісних онкологічних ліків, не втративши при цьому в якості виробників", - стверджують у Crown Agents.

Як повідомлялося, раніше МОЗ підписало договори щодо постачання ліків за кошти держбюджету 2016 року з Програмою розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і UNICEF.

Усі державні закупівлі лікарських засобів за рахунок бюджету 2015 року здійснювалися із залученням спеціалізованих міжнародних організацій, зокрема, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), ПРООН і британського закупівельного агентства Crown Agents, які мали закупити препарати за 12 держпрограмами на загальну суму понад 2,197 млрд грн.

Crown Agents - міжнародна компанія. Співпрацює з урядами, міжнародними організаціями та компаніями за такими напрямами: зміцнення систем охорони здоров'я, управління ланцюжками постачань, управління економічним розвитком і надання гуманітарної допомоги. Crown Agents допомагає країнам реагувати на природні та техногенні кризи, зміцнювати системи охорони здоров'я, розширювати можливості доступу громадян до них, розвивати економіку, покращувати управління фінансами.

Crown Agents має більш ніж 185-річний досвід роботи у всьому світі, провадить діяльність у понад 100 країнах світу на чотирьох континентах.

В Україні Crown Agents працює понад десять років, допомагаючи в реалізації проектів у сфері закупівель, управління фінансами, розвитку економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА