10:10 26.10.2016

Савченко приїхала до Москви на розгляд апеляції у справі Клиха та Карпюка - адвокат українців

2 хв читати
Савченко приїхала до Москви на розгляд апеляції у справі Клиха та Карпюка - адвокат українців

Народний депутат України з фракції "Батьківщина" Надія Савченко прибула до Москви на засідання Верховного суду РФ у справі українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, повідомив адвокат Ілля Новіков.

"Надія Савченко приїхала до Москви на апеляцію Карпюка і Клиха у Верховному суді", - написав І.Новіков у Twitter у середу вранці.

Відомо, що розгляд апеляції у Верховному суді РФ у справі Карпюка-Клиха призначено на 26 жовтня.

Сама Н.Савченко у Facebook написала: "Сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді РФ слухання апеляції на вирок українцям, Карпюку Миколі і Клиху Стасу. По собі знаю, як важливо коли в залі "суду", де ти сидиш у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути: "Слава Україні!" і почути у відповідь: "Героям слава!". І тоді розумієш, що тебе не кинули свої і боротьба продовжується і з'являються сили". "Микола (Карпюк - ІФ) попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі, як він, Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що українці своїх не кидають! Закликала нардепів ВР та ЗМІ, що мають акредитацію, їхати і висвітлювати це судилище над Україною", - наголосила Н.Савченко.

Як повідомлялося, 19 травня 2016 року суд присяжних у Грозному (РФ) визнав винними громадян України М.Карпюка та С.Клиха. За версією російського слідства, вони були членами організації УНА-УНСО й наприкінці 1994 - на початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної Чеченської Республіки Ічкерія. За даними слідства, вони брали участь у боях із російськими військами в Грозному, зокрема у боях у районі площі "Хвилинка" та біля Президентського палацу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА