18:20 10.10.2016

"Укроборонпром" долучиться до проектів американського DARPA

1 хв читати
"Укроборонпром" долучиться до проектів американського DARPA

Україна і США готують розширення технологічної кооперації в ОПК, оборонна промисловість України візьме участь у програмах Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency).

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі держконцерну "Укроборонпром", під час переговорів у жовтні в Києві керівництва держконцерну з делегацією американського DARPA на чолі із заступником директора Стівеном Волкером (Steven Walker), "Укроборонпром" отримав запрошення взяти участь у наукових дослідженнях DARPA.

За даними прес-служби, представники DARPA виявили підвищений інтерес до досвіду, який накопичив "Укроборонпром" у забезпеченні обороноздатності країни в умовах анексії Криму і захоплення окремих районів Донбасу.

Як зазначив за підсумками переговорів глава "Укроборонпрому" Роман Романів, налагодження взаємовигідного співробітництва українського ОПК з DARPA є важливим фактором доступу України до передових оборонних технологій з метою підвищення ефективності протистояння української держави російської агресії.

Як повідомлялося, в серпні радником "Укроборонпрому" призначено Ентоні Тетера (Anthony Tether), який очолював у 2001-2009 рр. DARPA

Е. Тетер як перший закордоннийм радник держконцерну, консультуватиме "Укроборонпром" з питань розвитку ОПК України та просування української оборонної продукції на зовнішні ринки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА