13:28 30.09.2016

Прокуратура оголосила про нову підозру екс-першому заступнику голови Одеської ОДА Орлову і вимагає його знову заарештувати

2 хв читати
Прокуратура оголосила про нову підозру екс-першому заступнику голови Одеської ОДА Орлову і вимагає його знову заарештувати

Прокуратура Одеської області за результатами досудового розслідування оголосила про підозру колишньому першому заступнику голови Одеської обласної державної адміністрації у незаконному перешкоджанні проведенню мітингу з застосуванням фізичного насильства (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Як повідомила прес-служба прокуратури, за даними слідства, колишній чиновник у змові з іншими особами віддав вказівки про силове припинення спеціально екіпірованими і озброєними особами мирного зібрання громадян 19 лютого 2014 на площі перед будівлею обладміністрації.

Прокуратура звернулася до суду для обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без застави.

Як повідомлялося, напередодні керівника Одеської міської організації партії "Опозиційний блок" Олександра Орлова, узятого під варту за підозрою в організації одеських подій 19 лютого 2014 року, було випущено під заставу.

Як повідомлялося, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали невеликий пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. В результаті постраждали близько десятка активістів і близько 20 співробітників ЗМІ, зокрема журналісти і співробітники "Комсомольской правды", телеканалів "Інтер", "П'ятого каналу", "Нового каналу", агентства "Укрінформ", низки місцевих видань. Також щонайменше три знімальні групи позбулися техніки - її розбили або відібрали.

22 вересня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції "Опозиційний блок" М.Скорика.

Сам М.Скорик стверджує, що правоохоронці схиляють його однопартійця - депутата Одеської міської ради О. Орлова дати проти нього свідчення. Він також запевнив, що не переховуватиметься від слідства і не полишатиме країни, стверджуючи, що нічого протиправного не вчиняв.

23 вересня Приморський районний суд Одеси за клопотанням прокуратури Одеської області обрав колишньому першому заступнику голови Одеської обладміністрації О. Орлову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі понад 8 млн грн.

Колишній чиновник підозрюється в організації масових заворушень 19 лютого 2014 року під Одеської ОДА. Йому інкримінується ч. 2 ст. 28, 1 ч. ст. 294 (спроба організації масових заворушень) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА