17:47 26.09.2016

Навчання "Сі Бриз-2017" відбудуться у вигляді багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні

2 хв читати
Навчання "Сі Бриз-2017" відбудуться у вигляді багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні

Представники Військово-морських сил Збройних сил України та США обговорили в Києві концепцію міжнародних навчань "Сі Бриз-2017".

Як повідомляється в понеділок на сайті Міністерства оборони України, сторони обговорили формат проведення, сценарій і можливий склад учасників міжнародних навчань "Сі Бриз-2017", а також узгодили питання, основні елементи, райони, терміни, місце проведення конференцій з планування та навчання , перелік країн та організацій, які повинні бути запрошені на навчання в наступному році.

За словами заступника командувача ВМС ЗСУ з бойової підготовки капітана 1-го рангу Олексія Неїжпапи, який очолював робочу групу з української сторони, особливістю "Сі Бриз-2017" буде завчасна підготовка штабів морського, сухопутного та авіаційного компонентів за стандартами НАТО із залученням іноземних фахівців. Крім того, він зазначив, що в ході проведення навчань планується швидка зміна обстановки безпосередньо під час виконання завдань.

"За результатами обговорення метою майбутніх навчань проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні", - йдеться в повідомленні.

"Сі Бриз-2017" буде поєднувати теоретичний і практичний курси процесу планування та проведення операції за стандартами НАТО, курс лідерства, курс із надання медичної допомоги в бойових умовах, ведення розвідувальної обстановки та інформаційного обміну, висвітлення надводної, підводної і повітряної обстановки з використанням даних від кораблів і літаків, протидія засобам радіоелектронної боротьби і кібер-атакам та ін.

Українсько-американські навчання серії "Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності ВМС ЗСУ на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА