17:54 16.09.2016

Україна готова передати Таїланду технології виробництва бронетранспортерів БТР-3Е1

2 хв читати
Україна готова передати Таїланду технології виробництва бронетранспортерів БТР-3Е1

Українська сторона підтвердила готовність до співпраці у сфері створення в Таїланді виробництва бронетанкової техніки, зокрема бронетранспортерів БТР-3Е1, з передачею технології, повідомляється на офіційному сайті Ради національної безпеки і оборони (РНБО) в п'ятницю.

Під час зустрічі першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського з офіційною делегацією Міністерства оборони Таїланду на чолі з заступником голови відомства Удомедеєм Сітабутром представники тайської сторони висловили зацікавленість у продовженні співпраці та відзначили, що розглядають Україну як надійного довгострокового партнера зі значним потенціалом в оборонно-промисловій галузі.

О.Гладковський зазначив безумовне виконання українською стороною угоди на постачання основними бойовими танками "Оплот".

В рамках візиту українська делегація відвідала держпідприємства "Завод імені Малишева", "Харківське конструкторське бюро машинобудування ім. Морозова" та "Київський бронетанковий ремонтний завод".

Як повідомлялося, Створений ХКБМ ім. Морозова на замовлення Міноборони України танк БМ "Оплот" прийнятий на озброєння ЗСУ в травні 2009 року, в українську армію поставлені перші два танки. Угода обсягом понад $200 млн на постачання в Таїланд 49 українських танків БМ "Оплот" нового покоління укладена у 2011 році, в квітні 2012 року ДП "Завод ім. Малишева" розпочав реалізацію угоди. Обсяг витрат на освоєння серійного виробництва ОБТ "Оплот", за даними заводу, становить $30 млн. Перші п'ять машин були відвантажені тайського замовнику на початку 2014 року.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, виконання тайської угоди планується завершити в повному обсязі до кінця 2016 року.

З 2010 року Україна також забезпечує постачання Таїланду БТР-3E1 в рамках укладених в 2006 і в 2011 рр. угод загальним обсягом близько $270 млн на постачання до 2015 року 233 од. БТР-3Е1. Заключна партія бронетехніки укладеної в 2011 році угоди у складі 11 од. БТР 3E1 поставлена тайському замовнику в березні 2016 року. У 2015 році під час міжнародної оборонної виставки Defense & Security-2015 в Бангкоку в українська тайська сторони підписали уклала рамкову угоду про організацію в Таїланді великовузлової зборки українських БТР-3Е1 і його модифікацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА