15:01 14.09.2016

Киянин видавав себе за помічника Гройсмана і пропонував працевлаштування за хабарі – прокуратура

2 хв читати
Киянин видавав себе за помічника Гройсмана і пропонував працевлаштування за хабарі – прокуратура

Працівники прокуратури Київської області спільно з співробітниками СБУ затримали киянина, який, видаючи себе за помічника прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, обіцяв за 70 тис. дол. допомогти чоловікові у працевлаштуванні на посаду голови Державного агентства лісових ресурсів України (Держлісагентство).

Як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, затримання відбулося у вівторок, 13 вересня 2016 року, у центрі Києва.

"Після отримання зазначених коштів правопорушника затримали правоохоронні органи. Під час затримання у нього вилучено посвідчення помічника одного з високопоставлених чиновників", - зазначено в повідомленні прокуратури.

У свою чергу генеральний прокуратор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook оприлюднив фотографії вилученого посвідчення помічника прем'єр-міністра В. Гройсмана на ім'я якогось Юрія Лемешка.

"Якийсь киянин Петровський разом з громадянином Ізраїлю Вайсбергом намалювали собі круті "ксиви", нашили мундири з генеральськими погонами, навішали орденів і заробляли непогані гроші на дурнях. Лише з громадянина Гусєва вони здерли 61 тис. дол. за сприяння в призначенні його начальником управління економіки та інвестицій Одеського порту. Потім захотіли розвести Гусєва на 70 тис. дол. за призначення його головним лісничим Київщини", - написав Ю. Луценко в соцмережі.

За інформацією прокуратури Київської області, під час обшуків виявлено та вилучено велику кількість зброї, спецзасобів, форма співробітників правоохоронних органів, генеральські погони, безліч нагород і шевронів спецпідрозділу "Гюрза", підроблені номерні знаки, підроблене посвідчення чиновника, закривавлена біти та інше майно.

За цим фактом розслідується кримінальне провадження. Тривають невідкладні слідчі дії. Прокуратура Київської області під час розслідування перевіряє причетність до цього злочину посадових осіб і чиновників. Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА