13:39 13.09.2016

Латвія стягнула до держбюджету EUR50 млн, виведених з України високопоставленими чиновниками

2 хв читати
Латвія стягнула до держбюджету EUR50 млн, виведених з України високопоставленими чиновниками

Латвійська сторона застосувала до державного бюджету EUR50 млн коштів колишніх українських високопосадовців, заарештовані у рамках боротьби з відмиванням брудних грошей, повідомляє місцеве видання "LSM" з посиланням на розслідування програми "De facto".

Видання нагадує, що восени 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбузова в банках Латвії заарештовані $49,3 млн, а на рахунках компанії підприємця і політика Юрія Іванющенка в латвійських банках були арештовані $32 млн і CHF72 млн.

Також команда "De facto" з'ясувала, що розслідування за цією справою у Латвії триває, проте С. Арбузов, ні Ю. Іванющенко, ні Сергій Курченко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде Державна поліція Латвії, підозрюваних немає.

У виданні зазначили, що латвійські правоохоронні органи так і не отримали від українських колег інформацію, що цікавить їх. "На жаль, ми від України у відповідь не отримали інформації про те, що ці гроші були вкрадені у держави і їх слід повернути Україні", – заявив генеральний прокурор Латвії Ерік Калнмейер.

За даними видання, минулого літа кошти були вилучені з банків ABLV і Reģionālā investīciju banka, велика частина була вилучена з PrivatBank. Йдеться приблизно про $49 млн. – ця сума збігається з інкримінованою українською прокуратурою С. Арбузову.

Ознайомитися з текстами судових вердиктів наразі не має можливості, вони вважаються таємницею слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА