12:19 09.09.2016

Кучма сподівається на черговий обмін полоненими найближчим часом

2 хв читати
Кучма сподівається на черговий обмін полоненими найближчим часом

Черговий обмін полоненими між українською стороною і незаконними збройними формування відбудеться найближчим часом, сподівається представник України в Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма.

За його словами, відповідні переговори вже в завершальній стадії. "У мене є надія, що найближчим часом черговий обмін полоненими станеться. Практично вже на виході ці переговори. Давайте будемо чекати", - сказав Л. Кучма під час спілкування зі студентами Чернігівського національного технічного університету.

Він зазначив, що питання обміну полоненими є "справді болючим". "Окремі райони Донбасу використовують із політичною метою... як один із важелів тиску на Україну. І одна з головних умов, зокрема – амністія. Мовляв, Україна має ухвалити закон, де всіх, хоч би хто цим займався, ми повинні амністувати. А ми ж знаємо, і світовий досвід це підтверджує, що людей, на руках яких кров, не амністують. А також існує правова система: кожна людина повинна пройти через судилище, починаючи від правоохоронних органів, і суд має сказати, амністувати цю людину чи ні. Ось на цьому спекулюють", - розповів політик.

За його словами, бойовики добре розуміють, що за те, що відбувалося на Донбасі "треба буде відповідати". "Хоча я розумію, що абсолютна більшість людей не винна в тому, що так сталося, але це використовують, зокрема, і для обміну полоненими – це так", - додав Л. Кучма.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА