17:12 30.08.2016

Вчитель повинен отримувати зарплату не менше поліцейського - "Наш край"

2 хв читати
Вчитель повинен отримувати зарплату не менше поліцейського - "Наш край"

Недофінансування освіти сьогодні - це зростання навантаження на поліцейських і в'язниці в майбутньому, заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак у вівторок.

Як повідомляє прес-служба партії "Наш край", відповідне звернення від політсили з вимогою визначити джерела фінансування підвищених вчительських зарплат і не допустити скорочення стипендій направлено до Кабміну.

О. Мазурчак зазначив, що нещодавно Міносвіти презентувало нову концепцію реформування освіти, в якій про підвищення зарплати вчителям сказано лише кілька загальних фраз. "Ми підвищуємо зарплату поліцейським. Але маємо розуміти: недофінансування освіти сьогодні - це зростання навантаження на поліцейських і в'язниці у майбутньому. Слід правильно розставляти пріоритети", - зазначив О. Мазурчак.

За його словами, зараз зарплата поліцейського майже втричі більше зарплатні вчителя. "Відповідно до європейського досвіду, на який так полюбляють посилатися українські "реформатори", вчитель має отримувати не менше поліцейського. Так, наприклад, у Франції зарплата вчителя на 28% вище, ніж у поліцейського, у Швейцарії - на 23%", - сказав О. Мазурчак.

Співголова "Нашого краю" зазначив, що чиновники не лише не думають про збільшення фінансування системи освіти, а й усіма можливими способами намагаються на ній заощадити. "У результаті, кращі вчителі залишать школу, а замість нової системи освіти ми отримаємо суцільну руїну", - наголосив він.

Також він назвав нісенітницею плани уряду щодо скорочення стипендій. "В умовах різкого погіршення рівня життя українців, переважна більшість студентів у таких умовах буде змушена думати, як прогодуватися, а не про навчання. У результаті - катастрофічне зниження кваліфікації випускників вишів. Україна не настільки багата країна, щоб собі це дозволити", - резюмував Олександр Мазурчак.

Як відомо, у серпні міністр освіти і науки України Лілія Гриневич представила Концепцію "Нової української школи" - ідеологію реформи середньої освіти, що почне діяти в 2018 році. Зокрема, концепція передбачає перехід до "європейської" дванадцятирічної середньої освіти.

Перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець заявив минулого тижня, що Міністерство готове перейти до нової системи виплати стипендій студентам з 2017 року. Вона буде запроваджена вже з 1 січня. Однак саму програму ще не затверджено остаточно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА