17:46 25.08.2016

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт про заочне засудження екс-начальника ГУ МВС у Донецькій області

2 хв читати
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт про заочне засудження екс-начальника ГУ МВС у Донецькій області

Прокуратура Донецької області завершила досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього начальника Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в області Романа Романова, якого обвинувачують у сприянні створенню терористичної організації "ДНР", обвинувальний акт про заочне засудження направлено до суду.

"Слідчий відділ прокуратури Донецької області завершив досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (створення або участь у терористській групі або терористичній організації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України стосовно генерал-майора міліції, який у 2014 році зрадив присязі працівника правоохоронних органів України і сприяв створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР", - повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Донецької області.

Прокуратура встановила, що Р.Романов, 1968 року народження, уродженець Донецька, з лютого по березень 2014 року, перебуваючи на посаді начальника Головного управління МВС України в Донецькій області, не організував належним чином роботу відомства із запобігання проведенню антиукраїнських мітингів у Донецьку та притягнення до кримінальної відповідальності радикально налаштованих прихильників "референдуму" про відділення території Донецької області від України.

Крім того, під час захоплення адміністративної будівлі Донецької облдержадміністрації голова міліцейського главку особисто виступив перед учасниками громадських заворушень і пообіцяв їм співпрацю з боку міліції.

У прокуратурі наголосили, що оскільки зловмисник нині перебуває на тимчасово окупованій території, йому заочно повідомлено про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, його оголошено в розшук.

"Нині обвинувальний акт про заочне засудження міліціонера-зрадника направлено до суду. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА