11:41 18.08.2016

До 31 серпня Держспецзв'язку має доопрацювати програмне забезпечення реєстру електронних декларацій і видати сертифікат безпеки

3 хв читати

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Наталія Корчак заявляє про те, що Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) до 31 серпня має доопрацювати програмне забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування та видати системі сертифікат безпеки.

"До 31 серпня Держспецзв'язку України у співпраці з Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй в Україні (ПРООН) повинна доопрацювати перші три модулі програмного забезпечення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Держспецзв'язку належить усунути недоліки, допущені компанією-розробником програмного забезпечення, і видати також до 31 серпня Атестат відповідності комплексної системи захисту інформації (КСЗІ - ІФ) Єдиного державного реєстру декларацій", - написала вона на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Н.Корчак зазначила, що таке рішення ухвалено під час робочої наради у президента України Петра Порошенка з питань запуску системи електронного декларування.

"Учасники наради були одностайні в тому, що в умовах, коли компанія-підрядник несумлінно виконала свої зобов'язання, Держспецзв'язку як державний орган не має іншого варіанта дій, крім як взяти ініціативу і відповідальність і забезпечити сертифікований старт системи", - зазначила глава НАЗК.

За її словами, під час наради міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про готовність ініціювати оперативне рішення щодо фінансування робіт із забезпечення четвертого і п'ятого модулів системи електронного декларування, які Держспецзв'язку має виконати самостійно в стислі терміни.

Як повідомлялося, перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова в середу заявила, що після усунення недоліків реєстру електронних декларацій його необхідно перезапустити, а подані декларації подати заново.

Раніше глава НАЗК заявила про запуск відомством системи електронного декларування з 15 серпня, незважаючи на відсутність потрібного атестата від Держспецзв'язку, що викликало неоднозначну реакцію громадськості.

Зокрема, в "Transparency International Україна" висловили обурення запуском системи без належної сертифікації та вважають, що відповідальні за це посадові особи повинні піти у відставку.

Голова комітету Верховної Ради з протидії корупції, депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв закликав чиновників поки що не подавати електронні декларації, щоб не "потурати шахраям", і боротися за виправлення ситуації, оскільки система декларування без сертифікації не є офіційним джерелом доказів для правосуддя.

Відповідно до закону про протидію корупції в 2016 році, розширені електронні декларації повинні подати в 60-денний термін після запуску системи е-декларування службові особи, що займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Серед них, зокрема, президент і прем'єр-міністр із радниками і помічниками, члени Кабміну, заступники міністрів, члени Нацкомісій і АМКУ, голови ФДМ і НБУ та їхніх заступники, народні депутати, а також особи, посади яких належать до посад державної служби категорії "А" або "Б", а також судді, прокурори та слідчі, керівники, заступники керівників держорганів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА