11:01 18.08.2016

Антикорупційні організації чекають від Луценка звіту про розслідування злочинів часів Януковича

1 хв читати

Організація Transparency International Україна та Антикорупційна група Реанімаційного пакета реформ (РПР) констатують, що наразі немає жодного обвинувального вироку щодо фігурантів справ режиму Віктора Януковича, і закликають генерального прокурора Юрія Луценка прозвітувати перед суспільством про розслідування тих злочинів.

"Transparency International Україна та Антикорупційна група Реанімаційного пакета реформ весь час уважно відстежують перебіг розслідування (...) На сьогодні жодного обвинувального вироку щодо фігурантів цих справ немає", - йдеться в спільній заяві двох організацій, поширеній у четвер.

Антикорупційні організації зазначають, що ключовим фактором у цих процесах є не тільки відповідальність винних, а й повернення державі вкрадених активів, для чого необхідні "якісні судові вироки з конкретними доказами винності осіб".

"Антикорупційні організації звертаються до генерального прокурора України Юрія Луценка з пропозицією відзвітувати перед суспільством за розслідування всіх корупційних злочинів Януковича та його поплічників. Генпрокурор має поінформувати, чому кримінальні провадження досі не спрямовано до суду для розгляду по суті. Крім того, Луценко має озвучити чіткі часові орієнтири, коли це буде зроблено", - закликають автори заяви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА