13:42 15.08.2016

Голова передвиборного штабу Трампа міг отримати $12,7 млн із "чорної каси" Партії регіонів

2 хв читати
Голова передвиборного штабу Трампа міг отримати $12,7 млн із "чорної каси" Партії регіонів

Керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, екс-радник колишнього президента України Віктора Януковича Пол Манафорт у період із 2007 по 2012 рр. міг отримати $12,7 млн з України, повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України агентству "Інтерфакс-Україна".

"Серед прізвищ осіб у списку так званої чорної бухгалтерії Партії регіонів, яку за заявою В.Трепака (колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Трепака - ІФ) розслідують детективи Національного антикорупційного бюро України, значиться, зокрема, Пол Манафорт. Згідно зі списками, на витрати, пов'язані з цією особою, починаючи з 20.11.2007 року було виділено загалом понад $12,7 млн. Останній запис у "книзі" щодо П.Манафорта датується 5.10.2012 р.", - розповіли в прес-службі.

У НАБУ наголосили, що наявність прізвища П.Манафорта в "списках" не означає, що він дійсно отримав ці кошти, оскільки в графі одержувачів значаться підписи інших осіб.

У бюро зазначили, що досудове розслідування в цьому провадженні триває.

Раніше в матеріалі The New York Times із посиланням на НАБУ йшлося, що "рукописні бухгалтерські книги засвідчують $12,7 млн прихованих грошових виплат, призначених для пана Манафорта від проросійської політичної партії Януковича з 2007 по 2012 рік".

У виданні також зазначають, що ім'я П.Манафорта 22 рази фігурує в так званій чорній касі, в якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за п’ять років. При цьому мета виплат чітко не вказана. Також зазначено, що ці витрати, зафіксовані в рукописних записах, не можна звірити з банківськими записами, а також підписи реципієнтів ще не було перевірено.

У свою чергу адвокат голови передвиборного штабу Д.Трампа заявив виданню, що П.Манафорт не отримував "ніяких подібних грошових виплат".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА