16:08 02.08.2016

Суд Києва переніс розгляд скарги колишнього головного санлікаря Протаса

1 хв читати
Суд Києва переніс розгляд скарги колишнього головного санлікаря Протаса

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляційної скарги, поданої в інтересах керівника Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослава Протаса на рішення суду першої інстанції про відсторонення його від посади.

Як повідомила прес-служба Апеляційного суду Києва, розгляд справи перенесено на 11 серпня.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат С.Протаса Максим Джевага, розгляд справи перенесено у зв'язку з відсутністю матеріалів судового провадження в Апеляційному суді.

Як повідомлялося, 10 червня детективи НАБУ почали розслідування кримінального правопорушення, в результаті якого було виявлено корупційну схему керівництва Державної санітарно-епідеміологічної служби.

30 червня глава МВС України Арсен Аваков повідомив про затримання керівника Державної санітарно-епідеміологічної служби України С.Протаса. За словами міністра, група чиновників на чолі з С.Протасом розробила і впровадила злочинну схему з розкрадання великої суми бюджетних коштів.

За інформацією ЗМІ, С.Протас нібито виписував керівникам територіальних органів Держсанепідслужби премію до Дня медика в подвійному розмірі та вимагав повернення йому половини виписаних в якості премії коштів.

Родичі С.Протаса, затриманого 30 червня, внесли повну суму застави в розмірі 413,4 тис. грн. За інформацією адвоката М.Джеваги, 22 тис. грн було внесено самим С.Протасом з власних заощаджень, ще 100 тис. грн внесла його мати, решту суми - його мати і тесть, узявши кредит у банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА