15:54 19.07.2016

Апеляційний суд Києва залишив під арештом сина екс-депутата Крука, якого підозрюють у пособництві Пшонці

2 хв читати
Апеляційний суд Києва залишив під арештом сина екс-депутата Крука, якого підозрюють у пособництві Пшонці

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення суду першої інстанції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 30 млн грн Борису Круку, синові колишнього народного депутата Юрія Крука, якого підозрюють у пособництві екс-генпрокурору України Віктору Пшонці .

Як повідомляє у вівторок прес-служба Апеляційного суду м. Києва на сторінці у Facebook, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду v. Києва розглянула апеляційні скарги, подані в інтересах підозрюваного Б. Крука на постанову Печерського районного суду міста Києва, якими застосовано стосовно підозрюваного Крука Б. запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів (до 23 серпня 2016 року) з визначенням застави в розмірі 30 млн грн та покладенням обов'язків, передбачених ч. 5 ст. 194 КПК України.

"За результатами апеляційного розгляду колегія суддів Апеляційного суду м. Києва постановила: постанову Печерського районного суду р. Києва від 24 червня 2016 року залишити без змін, апеляційні скарги сторони захисту, подані в інтересах Крука Ю. Б. залишити без задоволення, - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 23 червня Б. Крук був затриманий за підозрою у співучасті у заволодінні екс-генпрокурором 69 млн грн державних коштів, призначених для ремонту будівель Генпрокуратури України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів, зокрема особливо тяжких, зокрема, у пособництві заволодіння посадовою особою, що перебувала на особливо відповідальній посаді, грошовими коштами в особливо великих розмірах, відмивання отриманих злочинним шляхом доходів в особливо великому розмірі, а також в організації фіктивного підприємництва.

Проведені обшуки в Одесі за місцем проживання підозрюваного і в офісних приміщеннях, в яких розташовувався організований ним конвертаційний центр.

Б. Крук підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 205 ("фіктивне підприємництво), ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 3 ст. 209 ("легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА