14:29 05.07.2016

Порошенко доручив відновити телевишку на горі Карачун за два місяці

2 хв читати
Порошенко доручив відновити телевишку на горі Карачун за два місяці

Президент України Петро Порошенко дав відповідним структурам два місяці на відновлення телевізійної вишки на горі Карачун (Донецька обл.).

"Ми щойно повернулися з гори Карачун. Це ще одне історичне місце, яке пов'язане з обороною Слов'янська", - сказав президент у Слов'янську під час урочистих заходів із нагоди 2-ї річниці звільнення від бойовиків північних міст Донецької області.

Він зазначив, що бойовики найбільше боялися цієї телевишки, яка транслювала правду про війну. "Ми домовилися, що вже за два місяці телевишка має бути побудована, і більше терміну я не даю. І кошти на це мають бути знайдені, і передавачі - адже це право народу на правду, і ми його маємо захистити", - сказав П.Порошенко.

Як відомо, стара телевишка заввишки 222 метри на горі Карачун поблизу Слов'янська обрушилася 1 липня 2014 року внаслідок обстрілу боїв на Донбасі: мінами були перебиті троси, що тримали вишку. Зараз на Карачуні стоїть тимчасова вишка, сигнал українських ефірних каналів досить слабкий.

Раніше Міністерство інформаційної політики України повідомляло, що на горі Карачун відновлять телевишку з покриттям у 68 км, яка забезпечить трансляцію 14 аналогових телевізійних каналів, роботу 4 цифрових телепередавачів і 12 радіопередавачів. Монтаж вишки триватиме понад три місяці, а вартість відновлення цієї телевишки становитиме 10 млн грн, зазначала наприкінці червня прес-служба Мінінформполітики.

Як зазначають фахівці, передбачається, що нова вишка буде заввишки 180 м і радіус її покриття буде на 3 км менше. Вишка "добиватиме" майже до Донецька, але сам Донецьк покривати не буде, говорять робітники.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

9 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Палата представників США відхилила спроби змістити Джонсона з посади спікера

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА