13:17 04.07.2016

Українці з прикордоння заблокували пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець" на кордоні з Польщею

2 хв читати
Українці з прикордоння заблокували пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець" на кордоні з Польщею

У Державній прикордонній службі України інформують, що нині жителі прикордонної з Польщею території розблокували пункт пропуску "Грушів" (Львівська обл.), але заблоковані "Шегині", "Рава-Руська" та "Краковець".

"Нині спільними заходами з органами місцевого самоврядування та Національної поліції вдалося знайти взаєморозуміння з місцевими жителями і розблокувати пункт пропуску "Грушів", - написав помічник голови Держприкордонслужби України, спікер прикордонвідомства Олег Слободян на сторінці у Facebook.

Водночас, за його даними, заблокованими залишаються пункти пропуску "Шегині", "Рава-Руська" і "Краковець".

"Роз'яснювальні заходи тривають. Просимо подорожуючих врахувати цю інформацію під час планування поїздок до Польщі", - додав О.Слободян.

У прес-службі прикордонвідомства наголосили: "З метою мінімізації можливого зростання напруженості на кордоні з Республікою Польща Державною прикордонною службою України організовано і проводиться комплекс інформативних та превентивних заходів. За ініціативи Держприкордонслужби створено міжвідомчі штаби, спільно із представниками місцевої влади проводиться роз’яснювальна робота серед мешканців прикордоння, а також уточнено порядок взаємодії з правоохоронними органами, контрольними службами у разі ускладнення обстановки".

Як повідомлялося, з 4 липня тимчасово призупинено малий прикордонний рух між Україною та Польщею в частині, що стосується в'їзду і перебування на території Польщі жителів прикордонних районів України, у яких є дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Польська сторона призупиняє застосування ст. 3 п. 1 міжурядової угоди про правила місцевого прикордонного руху, затвердженого постановою Кабміну №139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року.

Відповідно до цього, в ніч із 3 на 4 липня 2016 року з 1:00 за київським часом громадяни України, які перетинали кордон із Польщею за спеціальними дозволами в рамках малого прикордонного руху, зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах і за документами, визначеними польською стороною (паспортні документи та віза).

У МЗС роз'яснили, що дія угоди про малий прикордонний рух між Україною та Польщею призупиняється менш ніж на місяць. "За інформацією МЗС Польщі, призупинення дії угоди пов'язано і з проведенням саміту НАТО у Варшаві 8-9 липня на рівні президентів, і зі Світовими днями молоді", - повідомила спікер МЗС України Мар'яна Беца, додавши, що дію угоди буде відновлено 2 серпня.

Уранці в понеділок скупчення автотранспорту в пунктах пропуску на українсько-польському кордоні не зафіксовано, але неподалік низки пунктів пропуску громадяни перекрили рух.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА