18:16 10.06.2016

Ситуація на ХТЗ почала стабілізуватися - бізнесмен Ярославський

2 хв читати
Ситуація на ХТЗ почала стабілізуватися - бізнесмен Ярославський

Ситуація на Харківському тракторному заводі (ХТЗ), робота якого була заблокована через арешт майна і рахунків, почала стабілізуватися, заявляє власник і президент групи DCH Олександр Ярославський, якому належить контрольний пакет ХТЗ.

"В останні дні ситуація почала стабілізуватися. По-перше, нам вдалося знайти спільну мову з кредиторами: вчора відбулися збори, які дали "зелене світло" санації підприємства. По-друге, що ще важливіше, влада усвідомлює важливість ХТЗ для країни і Харкова. Я зустрічався з президентом України Петром Олексійовичем Порошенком і знайшов повну підтримку наших планів із відродження підприємства. Позитивні сигнали ми отримали і від обласної та міської влади нашого регіону. Тому я впевнений, що вже найближчим часом ХТЗ чекають зміни на краще - особисто я докладу для цього всіх зусиль", - наводить прес-служба DCH в п'ятницю слова бізнесмена.

У прес-релізі нагадується, що 9 червня збори кредиторів ПАТ "ХТЗ", акціонером якого у квітні поточного року стала група DCH.

Для участі в заході зареєструвалися кредитори, що сумарно володіють 90,35% голосів. Учасники зборів ухвалили рішення про початок проведення процедури досудової санації, а також схвалили план її проведення.

За оцінкою юристів, введення досудової санації дасть змогу розблокувати рахунки підприємства, а також допоможе ХТЗ брати участь у державних тендерах і виконувати держзамовлення.

Група DCH вже володіла підприємством до 2007 року (тоді - група "УкрСиббанк"), коли стратегічним партнером ХТЗ стала російська група "ГАЗ", підконтрольна Олегу Дерипасці.

Австрійський акціонер ХТЗ Зігфрід Вольф, який є також головою ради директорів ВАТ "ГАЗ", після продажу контрольного пакета О.Ярославському володіє 30% акцій підприємства.

Наразі тривають судові розгляди про стягнення з ХТЗ понад 400 млн грн заборгованості за кредитами, виданими в 1998 році тоді ще державному ХТЗ.

На початку травня 2016 р. ХТЗ заявив про проведені представниками СБУ обшуки в офісі підприємства, під час яких було вилучено фінансові та інші важливі документи, а потім були арештовані рахунки і майно ХТЗ, а робота підприємства фактично зупинена.

Тоді ж З.Вольф не виключив можливості залучення міжнародних інститутів і адвокатів для захисту своїх інвестицій.

Завод випускає малі трактора потужністю 35 к/с, а також великі колісні та гусеничні трактори потужністю 150-280 к/с.

Згідно з фінзвітом підприємства, в 2015 році воно отримало 218 млн грн чистого збитку проти 450 млн грн чистого прибутку попереднього року, а чистий дохід скоротився на 24%, до 513,3 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністерка економічної співпраці та розвитку Німеччини прибула до Києва

Українські сили стримують просування противника вглиб Красногорівки, територіальних успіхів за останні дні ворог не мав - ОСУВ "Хортиця"

Рада звільнила віцепрем'єра - главу Мінвідновлення Кубракова

Рада підняла штрафи за порушення правил мобілізації

Росіяни за добу 14 разів обстріляли Донеччину

Окупанти обстріляли Середина-Буду та 39 прикордонних сіл у Чернігівській та Сумській областях, є руйнування

У Раді зареєстрували постанову про звільнення Кубракова

Другий півфінал "Євробачення-2024" відбудеться в четвер, Україна цього разу не голосує

В окупованому Криму 30 "свідків Єгови" зазнали кримінального переслідування - Кримська правозахисна група

ВАКС заарештував заступника міністра агрополітики з альтернативою внесення 20 млн грн застави

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА