14:30 06.06.2016

"Завод Фрунзе" убезпечив себе від кібератак із РФ

2 хв читати
"Завод Фрунзе" убезпечив себе від кібератак із РФ

"Завод Фрунзе" (Харків), провідний в Україні виробник систем огорожі, вжив заходів задля підвищення безпеки своїх веб-ресурсів, щоб захистити себе від постійних кібератак, що походять із території Росії, повідомляє прес-служба підприємства.

"Підприємство відмовилося від послуг хостинг-провайдерів, перенісши весь контент на внутрішні сервери, що дозволяє повністю контролювати й у разі потреби фільтрувати трафік. Щоб повністю убезпечити заводські веб-ресурси, створено систему з п'яти потужних серверів, які взаємодоповнюють та взаємозамінюють один одного", - зазначає прес-служба в понеділок.

У заводу також з'явився потужний канал підключення до Інтернету (3 гігабіти на секунду), що дає можливість витримати практично будь-яку ddos-атаку.

Згідно з повідомленням, ще одним напрямом ворожих дій було перехоплення дзвінків, адресованих на завод, і телефонний флуд, внаслідок чого частина потенційних клієнтів не могла додзвонитися в заводський call-центр.

"Зараз на підприємстві перейшли на хмарні рішення у сфері телефонії, які дають змогу відсівати велику частину флуду", - інформує прес-служба.

За словами голови правління "Заводу Фрунзе" Олександра Василенка, наведеними в повідомленні, перші атаки на заводські веб-ресурси розпочалися ще минулого літа. Як вдалося з'ясувати, кібератаки походили здебільшого з Росії або здійснювалися з використанням анонімайзерів.

"Арсенал дій проти нас був великий: зломи сайтів, пошук вразливостей у наших системах, перехоплення замовлень, телефонний флуд, ddos-атаки. Фактично близько півроку сайт компанії не міг працювати повноцінно, ми зазнали значних втрат, оскільки частина клієнтів просто не могла до нас пробитися. Усе це змусило нас серйозно зайнятися питаннями кібербезпеки, найняти фахівців у цій сфері. Зараз я можу з упевненістю сказати, що ми переважно убезпечили себе", - зазначає О.Василенко.

За його припущенням, за цими нападами стоїть російська компанія "Перфоград".

"Трохи більше ніж рік тому в результаті рейдерської атаки були захоплені виробничі потужності нашого воронезького "Заводу ім. Фрунзе", на базі яких і було створено "Перфоград". Доки ми в російських судах безуспішно намагаємося довести свою правоту, вони, схоже, намагаються завдати нам збитків на інших напрямах", - вважає О.Василенко.

Він зазначив, що повністю оновлену систему із захисту веб-ресурсів і телефонії було введено два тижні тому. За цей період обсяги продажу безпосередньо з сайта підприємства відчутно зросли, значно збільшився потік телефонних дзвінків від клієнтів.

Заснований у 1885 році "Завод Фрунзе" - найбільший у країнах Східної Європи виробник перфорованих металевих виробів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА