16:28 03.06.2016

Продаж Roshen у разі операції буде здійснено з України для сплати податків у країні - Порошенко

2 хв читати
Продаж Roshen у разі операції буде здійснено з України для сплати податків у країні - Порошенко

Єдиною метою створення компаній у низькоподаткових юрисдикціях було проведення операцій щодо передачі президентом України Петром Порошенком 85% контрольної частки в кондитерській корпорації Roshen в "сліпий траст" Rothschild Trust без виведення будь-яких коштів з України, тоді як продаж цієї частки у разі здійснення такої операції буде здійснено в Україні, заявив глава держави.

"Кожна копійка оподатковується й оподатковуватиметься в Україні... Продаж буде проведено з України, й усі податки буде сплачено в Україні", - сказав П.Порошенко на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Він ще раз категорично відкинув будь-які звинувачення в порушенні українського законодавства та начебто створенні схем щодо ухилення від оподаткування.

"Ніякого офшорного скандалу не було", - заявив президент. При цьому він охарактеризував журналістське розслідування як "об'єктивне та професійне".

П.Порошенко ще раз зазначив: зареєстрована на Британських Віргінських островах (БВО) компанія не мала банківського рахунку, тому якихось грошових переказів не було і не могло бути, і вона не могла використовуватися для мінімізації податків. Він додав, що Нацбанк і Мінекономрозвитку у відповідь на запити підтвердили відсутність необхідності отримання будь-яких ліцензій на здійснення таких операцій.

"Була одна мета - передача активів президента Порошенка в довірчу власність, щоб відокремити владу від бізнесу", - заявив глава держави.

Він припустив, що як юрисдикцію було обрано Британські Віргінські острови, а не Велику Британію та США, щоб уникнути подвійного оподаткування та оплати додаткових транзакцій у США та Великій Британії. Водночас П.Порошенко зазначив, що остаточний вибір юрисдикцій здійснювався в переговорах між найнятими ними юристами та Rothschild.

Президент також ще раз заявив, що передача в траст уже відбулася, це підтверджується окремою заявою Rothschild, який на його прохання розкрив усі кроки.

Він також додав, що для перевірки коментаря найнятих ним українських юристів було залучено міжнародну юридичну фірму Baker&McKenzie, яка під свою юридичну відповідальність підтвердила відповідність усіх операцій українському законодавству та відсутність виведення коштів за межі України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА