16:36 27.05.2016

Відкриття київського Офісу реформ очікується до літа – голова КІА

3 хв читати
Відкриття київського Офісу реформ очікується до літа – голова КІА

Відкриття Офісу реформ (ОР) в Києві заплановано до початку літа 2016 року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор Київського інвестиційного агентства (КІА) Олег Мистюк.

"Я сподіваюся, що протягом травня буде підписано розпорядження мера про створення ОР, стратегічної ради реформ та експертної ради реформ у Києві", – сказав О. Мистюк.

За його даними, ОР буде створений поза структури Київської міської державної адміністрації (КМДА) і напряму підпорядковуватиметься меру міста.

Організаційна структура ОР буде представлена стратегічними та експертними радами реформ як двома рівнозначними частинами, необхідними для його ефективної роботи, що буде спрямована на підвищення інвестиційної привабливості Києва, поліпшення його кредитоспроможності, а також на підвищення ефективності роботи міського муніципалітету шляхом впровадження законодавчих та організаційних змін.

Як зазначив голова КІА, до складу стратегічної ради реформ при ОР увійдуть мер Києва Віталій Кличко, секретар Київської міської ради (Київрада) Володимир Прокоп'єв, перший заступник мера Геннадій Пліс і заступник мера Олексій Резніков. Крім того, до його складу увійдуть як мінімум чотири представники найвідоміших громадських організацій, що займаються реформами в Україні, і ще як мінімум чотири представника від донорських і міжнародних фінансових організацій (МФО), що підтримують створення такого проекту.

"Ось ці три майданчики сходяться в одній раді стратегічних реформ. Вони обговорюють коли, в якій послідовності, в якому масштабі, які зміни можна робити...Результати роботи цієї ради стратреформ нам доведеться вносити до Верховної Ради і домагатися зміни законодавства таким чином, щоб далі було вже легше дихати не лише київському муніципалітету, але і іншим містам", – зазначив О. Мистюк.

Водночас, за його словами, до складу експертної ради реформ при ОР увійдуть "люди рівня Майкла Блумберга, рівня колишніх мерів європейських міст", а також іноземні та українські експерти та бізнесмени. При цьому рядовими співробітниками київського ОР виступлять проектні менеджери, залучені з приватного сектора в кількості 10-15 осіб, які братимуть участь у розробці і супроводжуватимуть впровадження затверджених реформ за різними напрямами економічної активності.

Як уточнив голова Київського інвестагентства, однією з умов фінансування проекту зі створення ОР в Києві донорськими організаціями та МФО є те, що через 1,5-2 року діяльності його донорське спонсорування має припинитися, а сам проект має бути інкорпорований у структуру КМДА і відповідатиме за функцію довгострокового стратегічного планування.

"Я думаю, що ми з легкістю підемо на цю вимогу, і всі люди, які приєднаються до нас в ОР, після пілотної частини (перші півтора року роботи – ІФ) погодяться в обов'язковому порядку відпрацювати ще рік або більше всередині самої КМДА, взявши на себе обов'язки держслужбовця. Не виключено, що це буде частиною контракту при найманні проектних менеджерів", – сказав О. Мистюк.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА